Saturday, May 25, 2024
Jurnalism corect


Ministrul ucrainean al Apărării mulțumește României pentru sprijinul acordat de la invazia Rusiei

By Diochetanu Andreea , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 14 martie 2022

Ministrul ucrainean al apărării, Oleksii Reznikov, a mulțumit României pentru sprijinul acordat de țara noastră Ucrainei, de când a fost invadată de Federația Rusă, potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Apărării Naționale (MApN).

Ministrul apărării naționale, Vasile Dîncu, a avut luni, 14 martie, o convorbire, prin videoconferință, cu omologul ucrainean, în contextul situației de securitate determinată de războiul declanșat de Federația Rusă asupra Ucrainei, conform sursei citate.

Cei doi oficiali au discutat despre evoluțiile dinamice ale situației de securitate din Ucraina, fiind evidențiat curajul armatei ucrainene în a lupta pentru țara lor.

„Ministrul român al apărării a reiterat solidaritatea cu poporul ucrainean, susținerea totală şi necondiționată a independenței, suveranității și integrității teritoriale a Ucrainei în granițele recunoscute la nivel internațional. În context, oficialul român a menționat eforturile autorităților și societății civile din România pentru acordarea sprijinului necesar populației ucrainene refugiate în urma agresiunii militare a Federației Ruse.

Ministrul Vasile Dîncu a evidențiat operaționalizarea, la Suceava, a unui hub umanitar, un centru logistic de stocare și distribuire a ajutoarelor pentru acordarea asistenței umanitare către Ucraina”, arată MApN.

Cu această ocazie, ministrul ucrainean al apărării a mulțumit părții române pentru sprijinul acordat până în prezent, inclusiv pentru umanitatea manifestată de poporul român față de refugiații ucraineni. Oleksii Reznikov a subliniat faptul că, în situația actuală, orice ajutor este necesar și binevenit.

Foto: Inquam Photos / Adel Al-Haddad

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW