Sunday, July 7, 2024
Jurnalism corect


Klaus Iohannis, atac la adresa PSD: Insistă să blocheze orice inițiativă de reformă

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 4 martie 2020 Etichete: ,

Prezent la gala „Women in Economy” 2020, miercuri, 4 martie președintele Klaus Iohannis a adus critici la adresa  guvernelor PSD cu privire la politicile sociale, sănătate și educație. Președintele a insistat pe ideea resetării politicilor publice în România și a lăudat PNL pentru cum a gestionat actul de guvernare.

Klaus Iohannis a acuzat PSD de proastă guvernare și pentru faptul că, în prezent, s-ar opune reformării statului.

”Dacă ne uităm la ceea ce a lăsat PSD în urmă, la politica nefastă a guvernelor din ultimii ani, care, deși s-au intitulat „sociale”, au neglijat tocmai solidaritatea și coeziunea, vedem inegalități crescute, analfabetism funcțional, un sistem medical dezechilibrat, o administrație de multe ori ineficientă și opacă. (…) Disperarea cu care PSD continuă să se agațe de mecanismele puterii și insistă să blocheze orice inițiativă de reformă nu poate însemna decât un singur lucru, că lucrurile au început să se întoarcă, încet, dar sigur, către normalitate.” a transmis președintele

Klaus Iohannis, optimist în privința reformării statului

”Există însă semnale clare pentru a avea speranță și încredere în viitor. Hotărârea cu care românii, începând cu anul trecut, au spus „nu” unei voințe politice anti-europene și și-au cerut, astfel, dreptul de a fi ascultați și reprezentați așa cum se cuvine nu lasă loc de interpretări.

”Am spus-o și o repet, avem nevoie de o resetare, pentru ca ceea ce începem să construim să dureze. În cele câteva luni de guvernare a Partidului Național Liberal, românii au început să vadă șansa de a construi durabil pentru România. Au fost inițiate reforme de mult timp amânate în domenii prioritare pentru români: infrastructură, energie, economie, muncă, administrație. 2020 este un an decisiv. Trebuie să realizăm importanța momentului politic pe care România îl traversează în prezent, miza esențială a stabilității și predictibilității pentru următorii ani. Și este timpul să alegem cum vrem să fie România noastră.”

De asemenea, Klaus Iohannis a făcut apel la echilibru în gestionarea problemei privind coronavirus în România.

”În actualul context, în care ne concentrăm pe stoparea răspândirii infecției cu coronavirus, fac un apel la înțelepciune și echilibru, la calm și realism, pentru ca viața socială să nu devină victimă a unei epidemii de panică, pe fondul neîncrederii și al știrilor false.”

 

Sursa foto: Inquam Photos/Octav Ganea

 

 

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW