Saturday, March 25, 2023
Jurnalism corect


FOTO Miniștrii Sorin Grindeanu și Virgil Popescu, întâlnire cu președintele Turciei, Recep Tayyip Erdoğan

By Diochetanu Andreea , in Politic Stirile zilei , at 1 aprilie 2022

Sorin Grindeanu, vicepremier și ministrul Transporturilor, a avut joi, 31 martie, o întâlnire cu președintele Turciei, Recep Tayyip Erdoğan. Cei doi au discutat despre prioritățile Parteneriatului Strategic dintre România și Turcia, potrivit unei postări de pe Facebook a ministrului.

„Am apreciat atât medierea pe care o oferă Turcia, stat membru NATO, în soluționarea conflictului ruso-ucrainean, cât și intenția Turciei de a acționa ca țară garant pentru securitatea Ucrainei.

În ceea ce privește domeniul economic, ca viceprim-ministru și titular al portofoliului Transporturilor am dat asigurări că activitatea și proiectele pe care le derulăm la nivelul Guvernului României sunt destinate unui climat economic benefic business-ului și atragerii investițiilor străine”, a scris social-democratul pe rețeaua socială, unde a atașat și două fotografii de la întrevedere.

Ministrul a adăugat că, din punct de vedere comercial, Guvernul României își propune „o țintă ambițioasă pe termen mediu”, și anume ca țara noastră să avanseze de pe poziția 17 în Top 10 piețe de import ale Turciei.

La întâlnire a participat și ministrul Energiei, liberalul Virgil Popescu. El a precizat, tot pe Facebook, că a pe întărirea cooperării în domeniul energiei, în cadrul Parteneriatului Strategic dintre România și Turcia.

„Împreună cu viceprim – ministrul Sorin Grindeanu am avut astăzi (joi – n.red.) o întâlnire de lucru cu președintele Republicii Turcia, Recep Tayyip Erdogan. Am pus accent pe întărirea cooperării în domeniul energiei, în cadrul Parteneriatului Strategic dintre România și Turcia.

În actualul context geopolitic și de securitate parteneriatul este prioritar, iar resursele energetice nu trebuie să fie folosite ca arme de șantaj. I-am transmis că România susține dezvoltarea Coridorului Sudic de Gaze și încurajăm parteneriatul dintre cele doua state în vederea diversificării rutelor de aprovizionare”, a afirmat Popescu.

Imagini: Facebook/ Sorin Grindeanu

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW