Thursday, September 23, 2021
Jurnalism corect


Grefierii anunță un protest masiv față de abrogarea pensiilor speciale/ Aceștia își vor opri activitatea din 27 ianuarie

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 22 ianuarie 2020 Etichete: , , ,

Sindicatele grefierilor anunță un protest masiv, față de eliminarea pensiilor, precizând că miercuri între orele 10:00 și 12:00 nu vor lucra și, de asemenea, începând cu data de 27 ianuarie, își vor întrerupe activitatea în instanțe și parchete, la nivel național.

„Ne arătăm indignarea împotriva „eliminării” pensiilor de serviciu, denumite „pensii speciale” de către parlamentari pentru a câștiga simpatia electorală a unei mase de oameni dezinformați, spunându-le că ajută bugetul statutului, când, în fapt, eliminarea acestui drept poate avea consecințe negative tocmai în rândul electoratului ce poate deveni oricând justițiabil.

Înțelegem să aducem la cunoștință că, prin aceste decizii populiste, calitatea actului de justiție va avea de suferit, întrucât o atare modificare legislativă este de natură să afecteze siguranța activității desfășurate în sistemul de justiție prin atingerea adusă garanțiilor sociale recunoscute personalului din justiție, fără de care activitatea “autorității judecătorești” nu poate fi organizată și desfășurată”, anunță sindicatele grefierilor prin intermediul unui comunicat de presă.

Aceștia susțin că abrogarea numai unora dintre pensiile de serviciu nu va mai avea impactul financiar anunțat de către inițiatori asupra statului.

„Să înțelegem că acești 1800 de pensionari căpușează atât de mult bugetul statului prin pensiile de serviciu de care beneficiază și e absolut necesar să le tăiați, în raport de cele peste 100 de mii pe care le păstrați?”, au mai anunțat aceștia.

Sindicatele grefierilor anunță că începând cu data de 27 .01.2020 își vor întrerupe activitatea în instanțe și parchete, la nivel național, pe o perioada ce va fi stabilită în cadrul adunărilor locale sindicale, ce vor avea loc joi, 23.01.2020.

Inquam Photos / George Calin

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW