Saturday, May 18, 2024
Jurnalism corect


Uniunea Europeană cofinanţează repatrierea europenilor de pe nava Diamond Princess

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 19 februarie 2020 Etichete: ,

Uniunea Europeană cofinanțează repatrierea cetățenilor statelor membre aflați la bordul navei Diamond Princess, plasat în carantină în Japonia din cauza coronavirusului. Pe vasul de croazieră se aflăm 17 români, 15 membri ai echipajului și doi pasageri, dintre care doi au fost infectați cu virusul ucigaș și transportați la spitalul din Japonia.

„Uniunea Europeană cofinanţează repatrierea cetăţenilor UE aflaţi la bordul vasului de croazieră Diamond Princess, ancorat în portul japonez Yokohama, prin intermediul zborurilor efectuate de Italia în cadrul Mecanismului UE de Protecţie Civilă”, a anunţat Comisia Europeană.

Primul avion a decolat deja spre Japonia, iar al doilea va pleca miercuri seară. O echipă medicală va consulta pasagerii de la bordul navei, iar cei care nu au fost infectați cu virusul ucigaș și nu prezintă niciun simptom în acest sens vor fi preluați.

După ce vor ajunge în Europa, pasagerii vor fi plasați pentru o perioadă în carantină, organizată și monitorizată de fiecare stat membru.

Doi români au fost infectați cu virusul ucigaș

Un al doilea român care se află pe nava de croazieră Diamond Princess a fost infectat cu noul coronavirus. La bordul vasului au fost diagnosticate peste 540 de persoane care au contactat epidemia virală.

„Ambasada României la Tokyo a fost notificată de către MAE nipon cu privire la confirmarea unui al doilea caz de infectare cu coronavirus a unui cetățean român, membru al echipajului de pe vasul de croazieră Diamond Princess„, transmite MAE.

Primul român care a fost diagnosticat cu coronavirus și care a fost internat într-un spital din Japonia a transmis misiunii diplomatice române că se simte bine și nu manifestă simptome.

MAE mai precizează că toate persoanele de la bordul navei de croazieră au fost testate medical, în acest moment fiind așteptate rezultatele analizelor.

Pasagerii de pe vasul de croazieră Diamond Princess, au început să debarce miercuri, conform televiziunii publice din Japonia, NHK.

Pasagerii navei au stat în carantină în portul Yokohama pentru 2 săptămâni. Pe vasul de lux se aflau și 17 români.

Debarcarea de pe nava de croazieră ar trebui să se încheie vineri.

În ceea ce privește nava Westerdam, conform MAE, „8 din cei 9 cetățeni români care s-au aflat la bordul navei în calitate de turiști au părăsit Cambodgia, cel de-al nouălea rămânând în capitala Phnom Penh. Costurile deplasărilor au fost suportate de proprietarul vasului de croazieră”.

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW