Saturday, May 4, 2024
Jurnalism corect


Soarta dosarului 10 August, decisă la tribunal | Judecătorii stabilesc dacă dau undă verde reluării anchetei, așa cum cere DIICOT

By Robert Madaianu , in Justitie Stirile zilei , at 16 octombrie 2020 Etichete: , , ,

Tribunalul Capitalei judecă, vineri, solicitarea DIICOT, de reluare a anchetei în dosarul violențelor din 10 August. Solicitarea, făcută de parchet la Curtea de Apel București, a fost declinată la tribunal pe motiv de competență.

UPDATE Tribunalul Capitalei a amânat verdictul până pe 27 noiembrie,

Procesul a fost blocat o lună în urma unei cereri făcute de fostul șef al Jandarmeriei, Sebastian Cucoș. Demersul său a plimbat cazul și pe la Instanța Supremă, în drumul de la Curte la tribunal. Cucoș a pierdut, însă.

CITEȘTE ȘI: Giorgiana Hosu se mută la Parchetul General. Ce funcție va ocupa fosta șefă DIICOT

În contextul unui val uriaș de indignare, provocat de decizia procurorului de caz, șefa parchetului antimafia, Giorgiana Hosu, care între timp a demisionat, a infirmat decizia de clasare, după ce a analizat-o.

Motivele pentru care este cerută undă verde în instanță pentru reluarea anchetei sunt incredibile: de când a preluat dosarul de la procurorii militari, DIICOT a audiat patru martori, nu a reaudiat niciun suspect, nu s-a prea obosit să administreze probe. Dovadă stă chiar documentul semnat de Hosu.

CITEȘTE ȘI: 10 August amar | După doi ani, în loc să știm vinovații, ne întrebăm dacă-i mai căutăm

DIICOT iese din anchetă

Dacă judecătorii Tribunalului București vor fi de acord cu reluarea anchetei în ceea ce-i privește pe foștii șefi din Jandarmerie, dosarul se va întoarce la procurorii militari, nu va rămâne la DIICOT.

Reluarea cercetărilor îi vizează pe Laurențiu Cazan (comandatul acțiunii din piață), Ionuț Cătălin Sindile și Sebastian Cucoș (aflați la cârma Jandarmeriei Române în urmă cu doi ani), Dan Mihai Chirică (pe atunci secretar de stat în Ministerul de Interne).

CITEȘTE ȘI: DIICOT acuză procurorii militari că au mințit când au pus sub acuzare șefii Jandarmeriei

Foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *