Saturday, April 20, 2024
Jurnalism corect


Giorgiana Hosu se mută la Parchetul General. Ce funcție va ocupa fosta șefă DIICOT

By Robert Madaianu , in Justitie Stirile zilei , at 29 septembrie 2020 Etichete: , ,

Giorgiana Hosu va lucra la Parchetul General, după demisia de la șefia DIICOT. Potrivit deciziei Secției pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), Hosu va deține o funcție în Serviciul de Îndrumare și Control.

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, după suplimentarea ordinii de zi, a hotărât continuarea activităţii doamnei procuror HOSU ELENA-GEORGIANA în cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, începând cu data de 26.09.2020, ca urmare a eliberării din funcţia de procuror şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, prin demisie, începând cu data de 25.09.2020”, se arată în decizia CSM.

Solicitarea a fost făcută chiar de Hosu, potrivit ordinii de zi a ședinței.

Hosu, demisie după condamnarea soțului

Numită șefă la DIICOT la propunerea ministrului Predoiu, Hosu a renunțat la funcție după ce soțul său a fost condamnat, în primă instanță, la trei ani cu suspendare.

Numele său a fost legat atât de instrumentarea cazului Caracal cât și de dosarul violențelor din 10 August, pentru care a și fost vehement criticată.

Hosu a întors decizia procurorului de caz, de clasare a bucății de anchetă pentru foștii șefi ai Jandarmeriei și a cerut, în instanță, redeschiderea dosarului.

CITEȘTE ȘI: ANALIZĂ – 3 șefi în 2 ani | De la Bica, săltată în stradă, la Hosu și Bănilă, care au demisionat. Parchetul antimafia, lovit de controversele de la vârf

FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com