Sunday, July 7, 2024
Jurnalism corect


Joe Biden își cere scuze față de Zelenski pentru întârzierea Congresului în acordarea de ajutor Ucrainei

By Preda Maria , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 7 iunie 2024

Președintele american Joe Biden s-a întâlnit vineri, la Paris, cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski. Joe Biden și-a cerut scuze față de Zelenski pentru întârzierile Congresului în aprobarea ultimului pachet de ajutor american și a anunțat o nouă tranșă de 225 de milioane de dolari, notează Reuters.

Întâlnirea a fost prima lor întâlnire față în față de la vizita lui Zelenski la Washington în decembrie, când cei doi au făcut presiuni asupra republicanilor pentru a depăși opoziția din partidul lor față de un sprijin mai mare pentru Ucraina.

Aceștia se vor întâlni din nou săptămâna viitoare la summitul G7 din Italia, în timp ce națiunile occidentale bogate discută utilizarea activelor rusești înghețate după invazia din Ucraina pentru a oferi 50 de miliarde de dolari pentru Ucraina.

Zelenskiy a declarat luna trecută pentru Reuters că țărilor occidentale le ia prea mult timp pentru a lua decizii cu privire la ajutor.

„Nu v-ați înclinat, nu ați cedat deloc, continuați să luptați într-un mod care este… pur și simplu remarcabil”, i-a spus Biden liderului ucrainean la începutul întâlnirii lor de vineri. „Nu vom pleca de lângă tine”, a mai transmis președintele democrat, conform sursei citate.

 

„Suntem încă în joc, complet, în totalitate”, a spus Biden.
Zelenskiy i-a mulțumit lui Biden pentru sprijinul militar, financiar și umanitar al SUA.

„Este foarte important să rămâneți alături de noi. Acest sprijin bipartizan cu Congresul, este foarte important ca în această unitate, Statele Unite ale Americii, toți americanii să rămână alături de Ucraina, așa cum a fost în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, cum Statele Unite au ajutat la salvarea de vieți omenești, la salvarea Europei”, a transmis Zelenski.

În declarațiile făcute joi în Normandia, Franța, Bidendrew a făcut o legătură între lupta din Al Doilea Război Mondial împotriva tiraniei și războiul Ucrainei cu Rusia, referindu-se la președintele rus Vladimir Putin ca fiind un tiran.

Cele 225 de milioane de dolari includ, printre altele, rachete de artilerie și interceptoare de apărare aeriană, au declarat sursele.

Ucraina s-a străduit să apere regiunea Harkov, după ce o ofensivă lansată de Moscova la 10 mai a invadat unele sate.

Săptămâna trecută, Biden și-a schimbat poziția și a decis că Ucraina ar putea lansa arme furnizate de SUA asupra unor ținte militare din Rusia care sprijină ofensiva de la Harkov.
Statele Unite încearcă să recupereze decalajul față de nevoile de armament ale Ucrainei, a declarat joi, la Washington, consilierul adjunct pentru securitate națională Jon Finer.

„Dacă ar fi două lucruri pe care le-am putea furniza un număr infinit ucrainenilor pentru a încerca să schimbăm cursul acestui război, ar fi muniția de artilerie și interceptoarele de apărare aeriană”, dar SUA nu au surse, a declarat Finer la un forum al Centrului pentru o nouă securitate americană.

În afara câmpului de luptă fizic, războiul dintre Rusia și Ucraina este „de asemenea, o competiție care are loc în fabricile noastre, în fabricile din Europa, în fabricile din Ucraina”, a spus el.

Atingerea unui consens cu privire la activele înghețate a fost complicată, a declarat pentru același grup Daleep Singh, consilierul adjunct al administrației americane pe probleme de securitate națională pentru economie internațională.

 

 

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW