Sunday, April 14, 2024
Jurnalism corect


Cererea de anulare a condamnării lui Liviu Dragnea din dosarul DGASPC, respinsă de Tribunalul UE

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Justitie Politic Stirile zilei , at 24 decembrie 2019 Etichete: , , ,

Plângerea lui Liviu Dragnea referitoare la condamnarea lui din dosarul DGASPC Teleorman, a fost respinsă de Tribunalul Uniunii Europene. Fostul președinte PSD a reclamat faptul că a fost condamnat de un complet de judecată nespecializat pe fapte de corupţie, motivând că Înalta Curte a făcut abuz de putere.

Pe 26 iulie 2019, Liviu Dragnea a făcut o sesizare la Tribunalul Uniunii Europene, reclamând că magistrații de la ÎCCJ l-au condamnat fără să țină cont de directivele europene. Fostul șef al PSD a cerut rejudecarea procesului pentru care a fost închis în luna mai.

Tribunalul UE a respins cererea lui Liviu Dragnea de anulare a condamnării în dosarul DGASPC și îl oblige să suporte cheltuielile de judecată.

Liviu Dragnea a fost închis, pe 27 mai 2019, în Penitenciarul Rahova, fiind condamnat la 3 ani și 6 luni de închisoare în dosarul angajărilor fictime de la DGASPC Teleorman.

În anul 2020, la nivelul Secției penale din cadrul Înaltei Curți vor funcționa 9 completuri de judecată specializate pe fapte de corupție.

Înainte de a fi condamnat definitiv, avocații lui Liviu Dragnea au invocat, în procesul angajărilor fictive, că decizia din primă instanță trebuie anulată. Motivul? Condamnarea a fost dată de un complet de trei judecători care nu era specializat pe fapte de corupție, așa cum ar fi trebuit, spunea apărarea.

sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW