Sunday, May 22, 2022
Jurnalism corect


Klaus Iohannis: Este ciudat că două instituţii guvernamentale dau două rezultate diferite / Aştept ca Guvernul să clarifice aceste probleme de urgenţă

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 13 octombrie 2020 Etichete: , ,

Klaus Iohannis consideră că este ciudat ca două instituții guvernamentale să dea rezultate diferite, după ce Grupul de Comunicare Strategică și INSP au furnizat două date distincte privind incidența cazurilor de COVID-19. Președintele României a transmis Guvernului să clarifice situația.

Este ciudat că două instituţii guvernamentale dau două rezultate diferite. După părerea mea, este urgentă nevoie corelare a datelor între aceste instituţii şi aştept ca Guvernul să clarifice aceste probleme de urgenţă”, a declarat Klaus Iohannis, marți, într-o conferință de presă.

Președintele României a fost întrebat dacă consideră că există vreo legătură între această situaţie şi faptul că multe din poziţiile din această instituţie sunt ocupate de persoane calificări îndoielnice şi diplome false.

Cu siguranţă există şi aici o legătură, dar trebuie să fim fair, adică să îi tratăm pe cei în funcţie  fiindcă aceste necorelări nu au apărut ieri sau alaltăieri, aceste necorelări au apărut în ultimii 30 de ani când foarte multe persoane au fost promovate fără să fie real competente pentru poziţiile pe care le-au ocupat şi majoritatea anilor după cum ne amintim majoritatea din această sală a guvernat în România PSD-ul care a promovat persoane de multe ori fără competenţe, dar cu susţinere politică solidă. Acum sigur e mult de reparat şi asta se numeşte reformarea statului pe care mi-o doresc foarte mult. Cunosc aceste probleme, ele trebuie eliminate. Asta e problemă care s-a autorezolvat cumva fiindcă după scurt timp a revenit şi INSP-ul şi s-au pus de acord. Dar sunt multe alte chestiuni care vin din ultimele decenii, trebuie corectate, trebuie reparate, trebuie puse într-un cadru foarte clar şi ordonat pentru a permite să mergem mai departe cu o totul altă viteză decât cea din trecut”, a afirmat preşedintele.

Potrivit datelor transmise de INSP, coeficientul infectărilor cumulate la 14 zile în Municipiul București a trecut de 3, dar GCS a transmis un indice de 2.69.

Diferența dintre cele două cifre transmise de către autorități există deoarece numărul oamenilor la care se raportează cele două entități este diferit. INSP se raportează la populația rezidentă a Capitalei, de exemplu, în timp ce GCS se raportează la o populație de 2.151.664 de locuitori ai Bucureștiului.

INSP a revenit, schimbând cifra de 3.11, raportată marți dimineață, la 2.65.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW