Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Iohannis l-a asigurat pe vicepreședintele Comsiei Europene că România va respecta Pactul Verde

By Dragomir Georgiana , in Stirile zilei , at 31 martie 2023 Etichete: , , ,

Președintele României, Klaus Iohannis, și-a luat angajamentul în fața vicepreședintelui Comisiei Europene, Frans Timmermans, că România va lua toate măsurile pentru protejarea Mediului, respectând, astfel, Pactul Verde European. 

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, discuţia a fost centrată pe provocările privind implementarea Pactului Verde European, implicarea Uniunii Europene şi, implicit, a României în combaterea schimbărilor climatice, educaţia privind schimbările climatice şi mediul, precum şi provocarea majoră reprezentată de războiul din Ucraina şi consecinţele acestuia în mai multe domenii.

Pactul Verde European este, în fapt, o serie de reguli  menite să adapteze politicile UE în domeniul climei, energiei, transporturilor și fiscalității, pentru a reduce cu cel puțin 55 % până în 2030 emisiile nete de gaze cu efect de seră față de cele din 1990.

Iohannis a precizat că România depune eforturi pentru reducerea emisiilor poluante şi susține menţinerea unui mix energetic echilibrat, care să maximizeze utilizarea surselor de energie indigene. În acest sens, şeful statului a subliniat importanţa şi rolul energiei nucleare şi al gazelor naturale în asigurarea tranziţiei energetice verzi.

Frans Timmermans, vicepreședintele Comisiei Europene, s-a aflat într-o vizită de lucru în România, vineri, 31 martie.

Sursă foto: Administrația Prezidențială

Comentarii