Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Iohannis, despre legea pensiilor speciale și a cumulului pensie-salariu: Le aștept la promulgare

By Dragomir Georgiana , in Politic , at 29 iunie 2023 Etichete: , , ,

Președintele României, Klaus Iohannis, susține că  „are o părere bună” despre legile adoptate recent de Parlament, cea a pensiilor speciale și a cumulului pensie-salariu. Șeful statului a declarat, joi, 29 iunie, că așteaptă la promulgare legile mai sus menționate.

În esență, părerea mea este una bună. Sunt două teme care de ani de zile se află pe agenda publică în România și e foarte bine că la nivel de Coaliție s-a luat decizia să se abordeze ambele chestiuni: pensiile speciale și cumulul pensie cu salariu la stat. S-au făcut două legi, s-au votat în Parlament și le aștept la promulgare. Mai mult nu cred că vă așteptați să spun în acest moment”, a declarat  președintele Klaus Iohannis, prezent la  reuniunea Consiliului European de la Bruxelles.

Înalta Curte de Casație și Justiție(ÎCCJ) a anunțat, joi, 29 iunie, va ataca la Curtea Constituțională proiectul de lege privind reforma pensiilor speciale. ÎCCJ invocă motive de neconstituționalitate ale celor două legi adoptate de Parlament. De asemenea, magistrații ÎCCJ susțin că Parlamentul a încălcat principiul  unicității de reglementare, al separației puterilor în stat și al egalității de drepturi.

În ceea ce privește eliminarea pensiilor speciale, foștii parlamentari, prin vocea lui Eugen Nicolicea(fost deputat PSD –  șapte mandate) a transmis că va ataca legea la Curtea Constituțională.

CITEȘTE ȘI:  BREAKING Înalta Curte atacă la CCR legea pensiilor speciale

Sursă foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii