Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Nevoia unui Pact pentru Sănătate, subiect de dispută între Marcel Ciolacu și Eugen Tomac

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 23 octombrie 2020

Marcel Ciolacu susține că România are nevoie urgentă de un „Pact pentru Sănătate” care să fie asumat de toate partidele. Eugen Tomac îl acuză pe liderul PSD de plagiat, amintind că PMP ar fi fost primul partid politic care să propună un astfel de pact, în contextul pandemiei de coronavirus.

Marcel Ciolacu continuă acuzațiile la adresa președintelui Klaus Iohannis, spunând că acesta divizează societatea și îl somează să cheme toate partidele la consultări, alături de specialiști în domeniul sanitar.

S-a ajuns prea departe! Suntem la limita unui dezastru sanitar! România nu-şi mai permite un preşedinte care, în permanenţă, să divizeze societatea, să împartă românii în buni şi răi, în peneliştii buni şi restul, toţi ceilalţi, răi şi vinovaţi! Iohannis trebuie să renunţe la aura de «Otto cel Mare» şi să cheme urgent toate partidele la consultări, alături de cei mai buni specialişti pe sănătate pe care îi are România”, a scris Marcel Ciolacu, pe Facebook.

Liderul PSD a adăugat că este nevoie de un pact pentru sănătate asumat de toate partidele politice.

Este nevoie rapid de un PACT PENTRU SĂNĂTATE, pe care toate partidele să şi-l asume ferm. Este nevoie să punem rapid capăt haosului care a cuprins sistemul de sănătate. Viaţa oamenilor trebuie salvată, nu ignorată! Pentru că, după alegeri, domnule Iohannis, pentru mulţi dintre români va fi deja prea târziu!”, a încheiat Marcel Ciolacu.

Eugen Tomac a intervenit și l-a acuzat pe Marcel Ciolacu de plagiat, spunând că PMP ar fi fost primul partid ce a propus un astfel de pact încă din aprilie.

PMP este primul partid parlamentar care, în contextul pandemiei de coronavirus, a propus un Pact Naţional pentru Sănătate încă din 8 aprilie 2020. Din această perspectivă, solicitarea preşedintelui PSD, Marcel Ciolacu, de a avea un Pact pe Sănătate nu este altceva decât un plagiat. Chiar în condiţiile în care pesediştii îşi asumă proiectele noastre, în calitate de preşedinte al PMP voi susţine un asemenea demers dacă este făcut pe baze sănătoase. Acest lucru înseamnă promovarea unei noi Legi a Sănătăţii – pe scheletul proiectului legislativ depus de noi în Parlament, respins de o majoritate retrogradă constituită în jurul PSD. Iniţiativa noastră legislativă a avut la bază raportul Administraţiei Prezidenţiale în domeniu şi a înglobat opiniile celor mai înalte somităţi din lumea medicală cu privire la direcţiile de reformă în sănătate”, este răspunsul lui Eugen Tomac.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea și Facebook / Eugen Tomac

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *