Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Florin Cîțu îi cere lui Marcel Ciolacu să se implice pentru oprirea grevei ilegale de la STB

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 21 ianuarie 2022

Președintele PNL, Florin Cîțu i-a solicitat vineri, 21 ianuarie, prin intermediul unui declarații de presă, președintelui PSD, Marcel Ciolacu, să discute cu liderul sindicatului care a organizat greva ilegală de la STB, Vasile Petrariu, care ocupă și funcția de consilier general din partea PSD, pentru reluarea circulației. 

„Nu ştiu dacă este politic, ştiu că liderul sindical este membru al PSD, poate ar trebui să fie o discuţie cu preşedintele Marcel Ciolacu, pentru că, până la urmă, suferă bucureştenii şi ar trebui să se găsească un compromis, să vedem. Eu sunt omul care întotdeauna spune că dialogul va rezolva orice problemă. Dacă poate să ajute şi să îi spună să lase protestul poate o perioadă şi să nu mai sufere bucureştenii, ar fi bine, putem să găsim soluţii”, a declarat Florin Cîţu, citat de News.ro.

Petrariu are sprijinul partidului

Pe de altă parte, Marcel Ciolacu a evitat să comenteze situaţia lui Vasile Petrariu, față de care primarul general Nicuşor Dan a cerut PSD să clarifice dacă îl susţine sau îşi retrage sprijinul faţă de acesta.

„Am înţeles că întrebarea a fost fie îl susţine, fie îşi retrage. Părerea mea că mai există o posibilitate: fie pleacă acasă domnul Nicuşor Dan”, a afirmat Marcel Ciolacu, vineri, răspunzând unei întrebări, într-o conferinţă de presă la Vălenii de Munte, judeţul Prahova.

Instanța a declarat protestul ilegal

Tribunalul București, chemat să judece în regim de urgență, a decis vineri, 21 ianuarie, că acțiunea de protest a angajaților Societății de Transport București este ilegală iar aceștia trebuie să își reia activitatea. Decizia este executorie.

Această decizie a venit la doar 24 ore după o alta a Tribunalului București prin care acțiunea de protest a fost suspendată. Cu toate acestea, angajații nu s-au conformat și nu au reluat activitatea.

Niciun autobuztramvai sau troleibuz al Societății de Transport București nu se află pe traseu, vineri dimineață, din cauza protestului angajaților care continuă, în pofida unei decizii a instanței.

De menționat este că procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 3 au deschis un dosar penal în urma acestui protest. Oficiali ai Parchetului au declarat pentru Agerpres că se efectuează cercetări in rem, cu privire la declararea grevei de către organizatori cu încălcarea prevederilor legale, respectiv a art. 191 din Legea 62/2011.

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *