Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Autoritatea Aeronautică Civilă a achiziționat deja șase telefoane Iphone 15

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 25 septembrie 2023

„Obrazul subțire cu cheltuială se ține”, spune un vechi proverb românesc. La doar câteva zile după ce compania Apple a lansat Iphone 15, Autoritatea Aeronautică Civilă a achiziționat deja șase astfel de telefoane de extrem de performante. 

În ultimii ani a devenit aproape o tradiție ca bugetarii români să-și achiziționeze din bani publici telefoane mobile de ultimă generație, tablete sau laptopuri cu specificații de tip gaming, fără a avea explicații plauzibile.

Cu toate că liderii de la guvern proclamă în declarațiile publice strângerea curelei în ceea ce privește cheltuielile publice, asta în timp ce cresc taxele și introduc noi biruri, există în continuare angajați în instituțiile statului care nici nu vor să audă de așa ceva.

Acesta este și cazul celor de la Autoritatea Aeronautică Civilă. Aceștia au comandat deja șase telefoane Iphone 15, cu memorie de 512 mb, cu toate că astfel de modele nu au ajuns deocamdată să fie livrate și în România. Prețul unui astfel de telefon de ultimă generație este de aproape 5.700 lei, ceea ce înseamnă că în total instituția va plăti aproape 34.200 lei. De asemenea, Autoritatea a cumpărat și un Samsung S23, pentru care va plăti aproape 5.000 lei. Cazul a fost adus în atenție pe pagina de Facebook „Banii noștri”, acolo unde de regulă sunt relatate achizițiile dubioase ale instituțiilor publice.

Autoritatea Aeronautică Civilă Română este o regie autonomă care îndeplinește sarcini de reglementare și supraveghere a siguranței în managementul traficului aerian.

Comentarii