Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Florin Cîţu, despre un Congres extraordinar în 2022: Nu există nemulţumiri în partid

By Diochetanu Andreea , in Politic Stirile zilei , at 29 ianuarie 2022

Florin Cîțu, președintele PNL, a declarat sâmbătă, 29 ianuarie, că nu există nemulțumiri în partid și nici nu are informații că s-ar dori declanșarea unui congres extraordinar în care liberalii să își aleagă o eventuală nouă conducere. Declarația șefului PNL vine după ce Robert Sighiartău, vicepreședinte al PNL, a menționat că primarii liberali sunt foarte îngrijorați despre perspectiva partidului.

Liderul PNL a fost întrebat astăzi cum comentează declarația lui Robert Sighiartău despre faptul că „oamenii de la baza partidului”, în special primarii, sunt nemulțumiți de ceea ce se întâmplă în PNL și că ar exista discuții neoficiale legate de posibilitatea unui congres în primăvară.

„Robert este un băiat de caracter și membru al echipei câștigătoare. Nu cred… Cred că a fost interpretată greșit această declarație, pentru că nu cred că Robert, care este un om de partid, de caracter, și-ar ataca proprii colegi în spațiul public. Dacă are ceva de spus o va face în partid”, a punctat președintele Senatului.

Întrebat totodată dacă există nemulțumiri în interiorul PNL, Florin Cîțu a răspuns negativ.

„Nu, nu există. Toți vrem mai mult. Toți vrem, de exemplu, ca programul Anghel Saligny să fie implementat mâine, toți vrem mai mulți bani pentru investiții. Sunt lucruri pe care trebuie să le faci și nu poți să le faci, dar astea țin de modul în care administrăm economia”, a afirmat el.

Despre faptul că Ilie Bolojan, fost primar al Oradei și președintele Consiliului Județean Bihor, nu ar refuza să devină președintele PNL la un eventual congres, Cîțu a precizat:

„Este foarte bună declarația. Este foarte bine să avem oameni care să intre în competiție, 2025 va fi un an important”.

Însă despre un congres care ar putea avea loc în acest an, liderul liberalilor a explicat că „despre așa ceva nu știu, dar este bine că există oameni care vor să ia această funcție”.

„E bine. Nu este o funcție ușoară. La congresul trecut au fost doar două persoane (care au candidat pentru șefia PNL – n.red.)”, a mai declarat acesta.

Robert Sighiartău a declarat vineri, 28 ianuarie, că a vorbit cu mulți primari și cu oameni „de la baza partidului”, aceștia fiind foarte îngrijorați de viitorul PNL.

„Nu știu să vă spun când va fi Congresul, dar ce pot să spun e că atunci când vom avea alegeri trebuie să voteze toți membrii PNL (…) Ceea ce e clar, vorbind cu primarii, este că sunt foarte îngrijorați despre perspectiva partidului (…)

Trebuie consultată baza partidului (despre posibilitatea organizării de noi alegeri – n.red). Eu nu știu dacă îl mai susțin primarii sau nu pe Florin Cîțu. Dar ce pot să spun sigur e că sunt îngrijoarați, iar la următorul Congres, când va fi el, trebuie să voteze toți”, a spus Sighiartău, citat de G4Media.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *