Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Tatăl lui Vlad Pascu: Acest copil a greşit, a greşit foarte mult. Nu pot schimba scaunul cu părinţii aceia

By Ana Teșcan , in Stirile zilei , at 9 octombrie 2023 Etichete: ,

Mihai Pascu, tatăl lui Vlad Pascu, tânărul de 19 ani care a provocat accidentul mortal din stațiunea 2 Mai, a făcut luni, 9 octombrie, primele declarații de presă de la accident. Mihai Pascu susține că fiul său a făcut o greșeală foarte mare, dar și că nu avea sume mari de bani la dispoziție și a adăugat că face o glumă: „Știți ce am fost înainte să fiu milionar? Miliardar!”. În cele aproape două luni de la accident, bărbatul a evitat întrebările jurnaliștilor. Ba chiar, ca să scape de aceștia, aproape că a intrat cu motocicleta într-un grup  de cameramani prezenți în fața DIICOT la audierea fiului și soției sale.

Vlad Pascu, aflat sub influența drogurilor, în stațiunea 2 Mai, a intrat în plin cu autoturismul pe care îl conducea într-un grup de opt persoane. O fată de 20 ani şi un băiat de 21 ani, ambii studenți, și-au pierdut viața în urma impactului, iar alți trei tineri de 19 și 20 ani au fost răniţi.

„Este un dezastru pentru noi. Ce pot să spun, este un dezastru pentru noi toţi, nu numai pentru mine. Mă pun de cele mai multe ori şi, sigur, nu pot schimba scaunul cu părinţii aceia. Am trei copii, ştiu ce înseamnă asta (…) Acest copil a greşit, a greşit foarte mult”, le-a spus acesta jurnaliștilor, potrivit News.ro.

Întrebat dacă își reproșează că i-a pus mulți bani la dispoziție fiului său, Mihai Pascu a spus că nu este adevărat.

„Nu a avut bani la dispoziție. Toată lumea vehiculează niște lucruri care nu sunt adevărate. Deși o să sune foarte prost, toată lumea se așteaptă să dau răspunsuri de multimilionar și o să fac o glumă: știți ce am fost înainte să fiu milionar? Miliardar! E o glumă”, a adăugat tatăl tânărului de 19 ani.

Mihai Pascu, trimis și el în judecată

Bărbatul este acuzat de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor după ce la percheziţiile efectuate în locuinţa sa a fost găsită muniţie deţinută ilegal. Acesta a dat explicaţii luni şi cu privire la muniţia găsită în casa sa.

„Am fost vânător 20 de ani şi acum să vă spun, am uitat cifru de la un seif în care ţineam armele (…) N-am putut să îl mai deschid (…)  

Ca urmare, răspund acum pentru acea muniţie care era într-o sacoşă de cârpă şi pe care nu am văzut-o atunci când am predat armele, arme pe care le-a predat din cauza faptului că la 5 ani de zile eu trebuia să mă duc ca să fac acea verificare (…) Drept urmare, răspund pentru faptele mele, vizavi de această…nici nu ştiu cum s-o numesc… greşeală. Poate că e prea puţin spus”, a mai declarat Mihai Pascu.

Oamenii legii au trimis-o în judecată și pe soția acestuia, Miruna Pascu, aflată la rândul său în arest. Femeia este acuzată că a vrut să-și scape fiul de pușcărie șantajând-o pe prietena acestuia cu divulgarea unor informații compromițătoare. Miruna Pascu se află în arest preventiv.

CITEȘTE ȘI: Rechizitoriu: Vlad Pascu a început să consume droguri din cauza unor probeme familiale/Psiholog: Nu este vorba despre bani. Părinții trebuie consiliați la fel de mult precum copiii

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii