Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Ce i-a reproșat Orban lui Cîțu la ședința solemnă a Parlamentului: I-am spus că e nesimțit. Nu a fost o jignire

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 3 februarie 2022

Ludovic Orban a explicat joi, 3 februarie, motivul pentru care președintele Senatului, Florin Cîțu, l-a enervat în timpul ședinței solemne din Parlament, ce marca aniversarea a 15 ani de la aderarea României la Uniunea Europeană. Fostul lider PNL a precizat că l-a făcut „nesimțit” pe Cîțu, menționând că nu l-a jignit pe actualul președinte al partidului.

L-am apelat cu un apelativ… care nu a fost în niciun caz o jignire. I-am spus că e nesimțit!”, a declarat Ludovic Orban, la Digi24.

Actualul președinte al partidului Forța Dreptei susține că s-a enervat în momentul în care Florin Cîțu nu ar fi recunoscut că Orban i-a cerut să ia cuvântul în plen.

În stilul lui caracteristic a zis că n-a văzut că am cerut cuvântul. E o minciună, vă daţi seama(…)Am reproşat că i-a dat cuvântul senatorului Şoşoacă. Să dai cuvântul unei persoane care este ostilă apartenenţei noastre la Uniunea Europeană, care până la urmă face rău inclusiv imaginii României la nivel european, în loc să-i dai cuvântul unui coleg pro-european convins şi care, culmea, care chiar avea ce să spună”, a explicat Orban.

Context

Un schimb dur de replici ar fi avut loc între președintele Senatului și liderul PNL, Florin Cîțu, și președintele partidului Forța Dreptei, Ludovic Orban, la finalul ședinței solemne a celor două camere ale Parlamentului, consacrată aniversării a 15 ani de la aderarea țării noastre la UE.

De față erau și ministrul de Externe al Franței, Jean-Yves Le Drian, și ambasadoarea Franței la București, Laurence Auer.

Ludovic Orban i-a reproșat lui Florin Cîțu că nu i-a dat și lui cuvântul, în contextul în care de la tribuna Parlamentului a vorbit din partea parlamentarilor neafiliaţi senatorul Diana Șoșoacă. Potrivit surselor Main News, președintele Senatului a răspuns că Orban nu a cerut să ia cuvântul.

Amintim că senatorul independent Diana Șoșoacă a susținut miercuri, 2 februarie, un discurs anti-vaccin și anti-UE, la ședința solemnă comună a celor două camere ale Parlamentului, consacrată aniversării a 15 ani de la aderarea țării noastre la UE.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Information on that Topic: mainnews.ro/ce-i-a-reprosat-orban-lui-citu-la-sedinta-solemna-a-parlamentului-i-am-spus-ca-e-nesimtit-nu-a-fost-o-jignire/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *