Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Orban, despre numirile noilor procurori-șefi: Și Kovesi a obținut aviz negativ de la CSM. S-a îndeplinit procedura, consider că propunerile sunt corecte

By Madalina Balaceanu , in Politic Stirile zilei , at 20 februarie 2020 Etichete: , , , ,

Premierul interimar Ludovic Orban a declarat, joi, după ce președintele Klaus Iohannis a semnat decretele pentru numirea noilor procurori-șefi ai marilor parchete din țară, că așteaptă ca Gabriela Scutea, Crin Bologa și Giorgiana Hosu să conducă cele trei instituții cu profesionalism, în condițiile legii și în baza obiectivelor stabilite pentru fiecare instituție în parte.

Întrebat despre faptul că două dintre numiri, respectiv Giorgiana Hosu și Gabriela Scutea, nu respectă recomandările MCV de a se ține cont de avizul CSM, negativ în cazul celor doi procurori, Orban a răspuns:

„Am să vă dau un singur exemplu. Doamna Laura Codruța Kovesi a obținut aviz negativ și atunci când a fost propusă procuror general și când a fost propusă procuror șef DNA (…) S-a îndeplinit procedura. Avizul CSM a fost acordat (…) Eu consider că propunerile sunt corecte, rezultatul unui proces de selecție obiectiv și numirea lor pune punct unor interimate prelungite care au afectat negativ activitatea instituțiilor. Am încredere că cei care sunt numiți își vor face treaba”, a declarat Orban.

Președintele Klaus Iohannis i-a numit, joi, în funcțiile de procurori-șefi pe Gabriela Scutea la Parchetul General, Crin Bologa la Direcția Națională Anticorupție și pe Giorgiana Hosu la DIICOT.

Inquam Photos / Octv Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *