Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Florin Cîțu: Campania de vaccinare trebuie să continue cu toate tipurile de vaccin. Acțiunile împotriva măsurilor adoptate de Guvern în pandemie, similare cu cele ale unor teroriști

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 12 martie 2021

Florin Cîțu a anunțat că vaccinarea va continua cu toate tipurile de seruri, cu monitorizarea unor efecte adverse, după ce 4.000 de doze de vaccin AstraZeneca au fost retrase, ca măsură de precauție. Prim-ministrul a comparat acțiunile persoanelor care duc o campanie de denigrare la adresa măsurilor adoptate de Guvern în contextul pandemiei de coronavirus cu cele ale unor „teroriști”.

Campania de vaccinare trebuie să continue cu toate tipurile de vaccin(…) EMA spune clar că nu există indicii care să facă o legătură între cele câteva cazuri și vaccin. Campania de vaccinare trebuie să continue cu monitorizarea unor efecte adverse. La nivelul UE sunt deja 5 milioane de pers vaccinate cu acest tip de vaccin. Trebuie să avem încredere în experții care au monitorizat și aprobat acest tip de vaccin”, a declarat Florin Cîțu, vineri, în cadrul unei declarații de presă.

Prim-ministrul susține că persoanele care contestă măsurile adoptate de Guvern în timpul pandemiei de coronavirus ar fi niște „teroriști” care subminează autoritatea statului.

Am încredere în experții EMA și am încredere în experți. În România, de un an de zile, există o campanie împotriva acestor măsuri pe care le ia Guvernul de a opri pandemia. Există o campanie împotriva măștii de protecție, măsurilor de de distanțare sau a campaniei de vaccinare. Aceste acțiuni sunt similare cu cele ale unor teroriști(..)Este o acțiune care subminează autoritatea statului. Trebuie să ne uităm la specialiști”, a adăugat prim-ministrul.

Reamintim că un număr de 4.257 de doze din lotul ABV2856 de vaccin AstraZeneca vor fi retrase temporar în România, ca măsură de precauție, după ce Italia a decis suspendarea temporară a vaccinării cu vaccinul din lotul menționat.

Până în prezent, au fost efectuate 77.049 de doze din acest lot, nefiind înregistrate efecte adverse grave.

Sursă foto: Inquam Photos / George Calin

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW