Friday, May 20, 2022
Jurnalism corect


DIICOT: O femeie din Cluj reținută pentru trafic de minori. Își bătea nepoatele, le tăia pe față și pe mâini, apoi le trimitea la cerșit

By Andreea Traicu , in Justitie Stirile zilei , at 30 august 2019 Etichete: , ,

O femeie în vârstă de 53 de ani din Cluj a fost reținută de DIICOT, fiind acuzată de trafic de minori. Timp de 10 ani, aceasta le-ar fi sechestrat pe nepoatele ei, pe care le-ar fi obligat să cerșească. De mai multe ori, minorele au fost luate de pe străzi de Protecția Copilului și duse la adăpostul de zi din oraș, spun procurorii.

DIICOT: Fetițele erau arse cu țigară, tăiate pe față sau pe mâini și obligate să doarmă pe străzi

„În urma cercetărilor efectuate în cauză a rezultat faptul că minorele erau agresate fizic de către cei doi bunici, arse cu țigara, tăiate pe față sau pe mâini, băgate într-un canal din curte plin cu apă și închise afară, fiind lăsate să doarmă pe străzi dacă nu obțineau din cerșit sume cuprinse între 400 și 800 de lei zilnic”, se precizează in comunicatul DIICOT Cluj.

În urma percheziției domiciliare, anchetatorii au găsit la femeia de 53 de ani acasă 3 telefoane mobile și 1950 de euro, dar și mai multe înscrisuri. Toate au fost confiscate. Polițiștii și procurorii au descoperit că și nora femeii se ocupa tot cu cerșetoria.

„De asemenea, în cauză există suspiciunea rezonabilă că, în cursul anului 2018, nora inculpatei R.L., în vârstă 29 de ani, din municipiul Cluj-Napoca, cu capacitate de a munci, a apelat în mod repetat la mila publicului, cerând ajutor material, prin folosirea a doi minori în vârstă de 3 şi 9 ani.

În cauză cercetările continuă în vederea documentării întregii activități infracționale

La data de 30.08.2019 Tribunalul Cluj a dispus arestarea preventivă a inculpatei R.L. pentru o perioadă de 30 de zile”, mai notează anchetatorii de la DIICOT.

Foto: ziardecluj.ro

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW