Monday, September 26, 2022
Jurnalism corect


CNN: Federația Rusă caută pretexte pentru a justifica invazia Ucrainei

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 14 ianuarie 2022

Federația Rusă ar urma să pregătească o acțiune sub acoperire în Estul Ucrainei, în încercarea de a crea un pretext pentru a justifica o invazie, au avertizat vineri, 14 ianuarie, oficiali ai Statelor Unite ale Americii și ai Ucrainei, citați de CNN.

Serviciile secrete din SUA ar avea dovezi că agenți ruși, experți în gherilă urbană și utilizarea explozibililor, ar plănui mai multe acte de sabotaj îndreptate împotriva forțelor Federației Ruse, prezente în Estul Ucrainei, potrivit unui oficial din serviciile secrete ale SUA.

Armata Federației Ruse plănuiește să înceapă aceste acțiuni cu câteva săptămâni înainte de o invazie militară, ce ar urma să aibă loc între mijlocul lunii ianuarie și mijlocul lunii februarie”, a spus oficialul citat de CNN, menționând că este un scenariu asemănător cu 2014, când Rusia a anexat Crimeea și o parte din regiunile Donetsk și Lugansk din Estul Ucrainei.

Avertismentul SUA vine la puțin timp după ce Ministerul ucrainean al Apărării a atras atenția că serviciile secrete ale Federației Ruse plănuiesc să își provoace trupele militare din Ucraina, iar apoi să dea vina pe autoritățile din Kiev.

Unitățile militare ale agresorului (n.r. Federația Rusă) și ai sateliților săi au primit ordine să se pregătească pentru astfel de provocări”, se arată în comunicatul Ministerului ucrainean al Apărării.

Totodată, oficialul SUA a indicat că Administrația Biden crede că Federația Rusă se pregătește de o invazie în Ucraina, ce ar putea duce la încălcări ale drepturilor omului la scară largă și crime de război, în cazul în care nu vor fi găsite soluții diplomatice de detensionare a conflictului.

Sursă foto: BBC

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW