Friday, July 26, 2024
Jurnalism corect


Klaus Iohannis, așteptat în SUA la „Oscarurile de la Washington”

By Preda Maria , in Stirile zilei , at 2 mai 2024 Etichete: , , ,

Atlantic Council a anunțat joi, 02.05, laureații premiilor Distinguished Leadership Award 2024, supranumite și „Oscarurile de la Washington”. Surse Main News precizează că președintele Klaus Iohannis va fi prezent la eveniment pentru a-și ridica premiul, pe lângă mai multe personalități cunoscute, cum ar fi actrița și producătoarea Michelle Yeoh.

Atlantic Council a anunțat astăzi destinatarii Distinguished Leadership Awards, sau „Oscarurile de la Washinton”. Potrivit comunicatului oficial, „printre cei premiați se numără un șef de stat european, un oficial al cabinetului american, comandantul suprem aliat al NATO în Europa și o actriță laureată a premiului Oscar”.

Șeful de stat european este nimeni altul decât Klaus Iohannis, care va fi premiat cu Distinguished International Leadership Award, pentru „cariera sa remarcabilă, conducerea exemplară a României și rolul său de lider transatlantic și european”.

Premiul președintelui României va fi înmânat de Stephen J. Hadley, președintele Consiliului Consultativ Internațional al Consiliului Atlantic și fost consilier de securitate națională al SUA.

Printre laureații ediției din anul acesta se numără și Michelle Yeoh, actriță și producătoare de film malaeziană, de origine chineză. Ea va fi premiată pentru talentul său și pentru ca este prima persoană asiatică care câștigă premiul Oscar pentru cea mai bună actriță.

Ceremonia de înmânare a premiilor va avea loc la Waldorf Astoria, în Washington D.C., pe 8 mai, în cadrul unui dineu „plin de stele”.

Atlantic Council este unul dintre cele mai mari think tank-uri din lume, fondat în 1961, care gestionează afacerile internaționale, promovând o conducere și un angajament constructiv, pe baza rolului central al Comunității Atlantice în abordarea provocărilor globale.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW