Friday, July 5, 2024
Jurnalism corect


Explicațiile directorului Metrorex, în urma celui mai grav incident petrecut la metrou din ultimii ani

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 24 mai 2022

Trenul de metrou implicat în incidentul petrecut, marți dimineață, pe magistrala 2, va fi fi suspus unei investigații pentru stabilirea cauzelor exacte, a transmis directorul Metrorex, Mariana Miclăuș într-o intervenție la postul de televiziune B1 TV.

„Trenul (…) a prezentat o defecțiune tehnică și a avut și o degajare de fum. Sigur, noi avem un dispecerat central care are în subordine alte dispecerate. Conform procedurilor interne, au fost anunțate autoritățile care trebuie să intervină alături de echipele Metrorex. S-au deplasat la fața locului echipele specializate ale Metrorex, salvatorii. De asemenea, mulțumim pe această cale și Inspectoratului pentru Situații de Urgență, care s-a alăturat Metrorexului. Călătorii au fost debarcați în siguranță. Trenul va fi supus unei investigații tehnice, comisie tehnică de la Metrorex, comisie din partea Autorității Feroviare Române și de Investigare Feroviară Română”, a menționat Mariana Miclăuș.

Întrebată dacă intervenția a fost efectuată corespunzător, având în vedere informațiile potrivit cărora ușile metroului s-ar fi blocat, Mariana Miclăuș a explicat: „Ușile trenului de metrou se deschid atunci când intră în stație. Ușile nu pot fi blocate. Sigur, există sistemul de închidere și sistemul de deschidere atunci când călătorii trebuie să urce sau să coboare din tren în interiorul unei stații de metrou”.

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW