Wednesday, June 29, 2022
Jurnalism corect


Tăriceanu, achitat definitiv în dosarul privind neîncetarea mandatului de senator al lui Cristian Marciu

By news.ro , in Justitie Politic Stirile zilei , at 20 iunie 2022

Fostul preşedinte al Senatului Călin Popescu Tăriceanu a fost achitat definitiv luni, 20 iunie, în dosarul referitor la neîncetarea mandatului de senator al lui Cristian Marciu, întrucât Înalta Curte de Casaţie şi Justiţiei a respins apelurile declarate de Parchet şi o parte civilă.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis să respingă, luni, ca nefondate, apelurile formulate de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi de partea civilă Cristian Matei împotriva sentinţei penale nr. 633 din 7 decembrie 2021.

Înalta Curte a decis, de asemenea, ca partea civilă Cristian Matei să îi plătească lui Călin Popescu Tăriceanu suma de 5.950 de lei reprezentând cheltuieli judiciare.

Decizia este definitivă.

În 7 decembrie 2021, fostul preşedinte al Senatului Călin Popescu Tăriceanu a fost achitat de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pentru abuz în serviciu şi complicitate la infracţiunea de uzurpare de calităţi oficiale, în dosarul referitor la neîncetarea mandatului de senator al lui Cristian Marciu.

„Achită pe inculpatul Popescu – Tăriceanu Călin – Constantin – Anton – pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu. (…) Achită inculpatul Popescu – Tăriceanu Călin – Constantin – Anton pentru complicitate la infracţiunea de uzurpare de calităţi oficiale. (…) Achită pe inculpatul Marciu Ovidiu – Cristian – Dan – pentru săvârşirea infracţiunii de uzurpare de calităţi oficiale. (…) Respinge acţiunea civilă privind pretenţiile formulate prin constituirea de parte civilă de către Matei Cristian”, era decizia de atunci a ICCJ.

Decizia magistraţilor nu era definitvă şi a fost atacată cu apel.

Parchetul General a transmis, în toamna lui 2021, că procurorul de şedinţă a cerut achitarea lui Călin Popescu Tăriceanu în dosarul privind neîncetarea mandatului de senator al lui Cristian Marciu, întrucât nu a constatat neîntrunirea tipicităţii faptei. Tăriceanu fusese trimis în judecată de procurorii Parchetului General în 15 decembrie 2020.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW