Tuesday, June 28, 2022
Jurnalism corect


Vlad Voiculescu: Una dintre prioritățile mandatului său, în cazul în care va câștiga alegerile la Primăria Capitalei este aducerea spitalelor în secolul 21

By Daniela Eremia , in Politic Stirile zilei , at 29 decembrie 2019 Etichete: , , , ,

Candidatul pentru Primăria Capitalie, Vlad Voiculescu, a declarat, duminică, că una dintre prioritățile mandatului lui este să aducă spitalele din București în secolul 21. De asemenea, acesta susține că din iunie 2020, „ cine nu va pune pe primul loc siguranța pacientului în spitalele din București, va înceta să servească pacienții acelui spital.”

O femeie a murit după ce a suferit arsuri pe 40% din suprafața corpului pe o masă de operație a Spitalului Floreasca.
Aducerea spitalelor din București în secolul 21 va fi una dintre prioritățile mandatului meu la Primăria Municipiului București. Aducerea spitalelor în secolul 21 nu înseamnă doar construcții noi, aparate scumpe și disponibilitatea medicamentelor care acum lipsesc. Multe, extrem de multe țin de comportamentul personalului, de reguli și protocoale internaționale adaptate la condițiile de la noi și de tot ceea ce presupune siguranța pacientului”, a declarat politicianul.

De asemenea, Vlad Voiculescu a precizat spitalele nu reprezinta tarlaua cadrelor medicale, a miniștrilor, nici a Colegiului Medicilor.

Am urmărit astăzi declarațiile Prof. Univ. Dr. Beuran (Președinte al Senatului UMF București) despre ce s-a întâmplat la Floreasca.
Tonul, conținutul, toate sunt în linie cu ceea ce am tot văzut și auzit toți acești ani din partea mai marilor medicinei românești: de la anumiți miniștri, la mari profesori, la reprezentanți ai colegiului medicilor, la anumiți înalți funcționari, la anumiți medici, la anumite asistente, ba chiar la anumite infirmiere și la anumiți portari. Toți au cucerit (doar ei știu cum) o funcție, un post… și acum au dreptul de a face uz de puterea câștigată, de rețeaua de “pretini”, de faptul că oricum nu ai la cine altcineva să apelezi, pe scurt… ești pe tarlaua lor.
În fapt, nu e tarlaua lor. Nici a miniștrilor, nici a marilor profesori, nici a Colegiului Medicilor, nici a vreunuia dintre cei înșirați mai sus”, a mai spus Vlad Voiculescu.

În plus, acesta prezintă ceea ce a scris un medic român despre evitarea producerii incendiului pe masa de operație. Acesta susține că pe viitor cei care nu vor pune pe primul loc siguranța pacientului în spitalel de București, va înceta să profeseze în acel spital pentru că sunt destui medici extraordinari care vor să profezeze în țară.

Voi reda aici doar ceea ce scria acum o oră un medic român anestezist la New York (Daiana Voiculescu, simplă coincidență de nume):
“Unul dintre primele lucruri pe care orice rezident de chirurgie și anestezie trebuie să le știe este cum să evite producerea incendiului pe masa de operație.
În sistemele medicale responsabile există practici și protocoale clare care sunt aplicate cu strictețe de către tot personalul medical, de la profesor până la infirmieră și brancardier.
Un incendiu de mari proporții pe masa de operație nu poate fi produs și întreținut decât de cantități relativ mari de substanțe combustibile. Oricine știe că alcoolul din substanțele dezinfectante este combustibil și electrocauterul nu trebuie folosit înainte de evaporarea totală a lui.
Și, tot în sistemele medicale responsabile, cine ignoră grosolan siguranța pacientului își pierde dreptul de practică. Cel puțin dreptul de practică.”
Din iunie 2020, cine nu va pune pe primul loc siguranța pacientului în spitalele din București, va înceta să servească pacienții acelui spital. Imediat. Indiferent de titluri, indiferent de “pretini”. Există destui medici români extraordinari care nu vor să plece din țară, dar nu își găsesc post și destui medici extraordinari care vor să se întoarcă acasă”, a mai declarat acesta.

Sursă foto: Rfi

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW