Friday, July 1, 2022
Jurnalism corect


Expert militar, fost șef al Armatei: Suntem într-un război informațional. Autoritățile să lase cât mai puțin loc de interpretări

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 26 ianuarie 2022

Europa se află în plin război informațional, iar autoritățile ar trebui să comunice cu cetățenii, lăsând cât mai puțin loc la interpretări, a declarat generalul Ștefan Dănilă, fost șef al Statului Major General al Armatei Române, după ședința CSAT pe tema conflictului de la granița Ucrainei cu Federația Rusă.

Suntem într-un război informațional. După lansarea publică a documentelor transmise SUA și NATO de către Federația Rusă, suntem într-o confruntare deschisă. In războiul informațional, fiecare eveniment public la care participa liderii statelor, fiecare declarație oficială, fiecare cuvânt sunt atent cântărite, pregătite și supervizate de specialiști în acest tip de confruntare”, a declarat generalul Ștefan Dănilă, pentru Main News.

Fostul șef al Armatei consideră că declarația președintelui Klaus Iohannis, de la finalul ședinței CSAT, subliniază clar că autoritățile române au situația sub control în ceea ce privește conflictul dintre Federația Rusă și Ucraina.

În acest moment, este rolul autorităților sa comunice, să lase cât mai puțin loc de interpretări. Noi, ceilalți, putem fi instrumentele adversarului, fără să ne dam seama. Declarația președintelui Klaus Iohannis este corectă, vine într-un moment de criză. Poate puțin întarziată, dar este doar opinia mea. Au fost activități mai importante, probabil. Poate că un CSAT mai timpuriu ar fi adus o legătură logică între declarațiile președinților Macron și Biden, de sprijin a României. Dar nu știm care au fost discuțiile secrete, considerăm că au existat, care au fost solicitările României și în ce context s-au făcut acele declarații”, susține fostul șef al Statului Major al Armatei Române.

Context

Din punct de vedere diplomatic, tensiunile dintre Federația Rusă și Ucraina au crescut treptat pe parcursul anului 2021. Informațiile prezentate de mass-media occidentală și de autoritățile de la Kiev arată că rușii au peste 100.000 de trupe la graniță, ce ar aștepta „undă verde” din partea Kremlin-ului pentru o invazie ce ar urma să vină undeva la jumătatea lunii ianuarie – începutul lunii februarie, în 2022.

La finalul anului 2021, oficialii de la Moscova au publicat un set de cerințe pentru securitatea Europei, care ar urma să reintroducă regiunea în era sferelor de influență.

Deși Aliații au respins din start o parte dintre garanțiile cerute de Moscova, ce țin de suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei și a statelor din Europa, SUA și Uniunea Europeană au transmis că vor răspunde în scris la toate cerințele Rusiei.

Totodată, săptămâna trecută, Emmanuel Macron și Joe Biden au anunțat că Franța, respectiv SUA, vor contribui cu trupe NATO pe teritoriul României.

Sursă foto: Umbrela Strategică

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW