Sunday, July 7, 2024
Jurnalism corect


Elena Udrea scapă de acuzațiile din dosarul Hidroelectrica/ Fostul ministru al Turismului are de plătit peste 3 milioane de lei

By Stratulat Anca , in Stirile zilei , at 4 iunie 2024 Etichete: , ,

Fostul ministru al Turismului, Elena Udrea, a fost eliberată definitiv de acuzațiile din Dosarul Hidroelectrica, unde era acuzată de primirea unei mite echivalente cu aproape cinci milioane de dolari. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins cererea de redeschidere a cazului, precum și apelul înaintat de Udrea. Aceasta înseamnă că ea trebuie să achite prejudiciul din dosar, în valoare de 3,5 milioane de euro, relatează news.ro.

Instanța a luat în considerare și retragerea apelului făcut de Bobby Păunescu împotriva aceleiași sentințe penale.

Decizia magistraților este definitivă.

”Respinge cererea de repunere pe rol a cauzei formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie. În baza art. 421 alin. (1) pct. 2 lit. b) din Codul de procedură penală respinge, ca nefondate, apelurile declarate Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie şi de inculpata Udrea Elena Gabriela împotriva sentinţei penale nr. 66/F din data de 11.04.2023, pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti – Secţia a I-a Penală, în dosarul nr. 3650/2/2019”, se arată în minuta Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Elena Udrea și Dan Andronic au fost trimiși în judecată de procurorii DNA pe 20 decembrie 2017, pentru trafic de influență și spălare de bani, respectiv mărturie mincinoasă. Udrea era acuzată că ar fi solicitat cinci milioane de dolari de la omul de afaceri Bogdan Buzăianu pentru a interveni în favoarea menținerii contractului dintre Hidroelectrica și firma acestuia.

foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW