Monday, May 20, 2024
Jurnalism corect


Cât costă tratamentul cu Remdesivir, folosit de pacienții cu coronaviurs. Prețul stabilit de o companie farmaceutică americană

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 4 iulie 2020 Etichete: , , ,

Remdesivir este medicamentul produs de compania farmaceutică americană Gilead care se folosește în tratarea pacienților cu coronavirus. Compania a stabilit prețul cu care se va vinde medicamentul. Pentru vindecarea unui pacient este nevoie de șase doze.

Compania farmaceutică a stabilit ca prețul cu care va vinde o doză către companiile guvernamentale din țările să fie de 390 de dolari.

Dacă pentru tratamentul unui pacient este nevoie de șase doze, costul total înseamnă că va fi de 2.340 de dolari.

Gilead își propune să ofere un preț unitar pentru tratament astfel încât negocierile să fie evitate iar tratamentul să fie livrat cât mai repede.

„Am vrut să ne asigurăm că nimic nu va încurca distribuirea medicamentului către pacienţi”, a spus Daniel O’Day, CEO-ul Gilead Sciences, scrie Mediafax, care citează Bloomberg.

După ce producţia va fi mai consistentă, o doză de medicament va costa 520 de dolari pentru companiile de asigurări şi alţi agenţi comerciali.

Medicamentul ar urma să fie distribuit către pacienți până în luna septembrie. Conform estimărilor specialiștilor, folosirea acestui medicament în tratamentul pentru Covid-19 poate duce la externarea cu patru zile mai devreme a pacienților infectați.

sursa foto: The Conversation

 

Comentarii


  • Приготовьтесь встретить Рождество вместе с Bitget! Заходите на сайт bitget.com/ru/ получайте подарки.

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW