Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Donald Trump, despre uciderea lui Qassem Soleimani: Am luat măsuri pentru a opri un război, nu pentru a porni unul

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 4 ianuarie 2020 Etichete: , , , , ,

Președintele Statelor Unite ale Americii, Donald Trump, a oferit primele explicații în urma uciderii generalului iranian Qassem Soleimani, liderul forței Quds. Oficialul american a declarat că SUA l-au ucis pe Soleimani pentru „a opri un război, nu pentru a porni unul”.

Donald Trump susține că a luat măsuri pentru a opri un război, nu pentru a porni unul.

„Nu încercăm să răsturnăm regimul”, a declarat Trump, citat de site-ul cotidianului The Times of Israel.

Oficialul american a mai transmis că Armata SUA „a executat un atac de o precizie impecabilă care a ucis teroristul numărul unu în lume, Qassem Soleimani”.

„Soleimani a plănuia atacuri iminente și sinistre asupra diplomaților și personalului militar american, dar l-am depistat și l-am eliminat (…) Regimul de teroare a lui Soleimani a luat sfârșit”, a adăugat Trump.

Generalul Qassem Soleimani, ucis de americani

Generalul Qassem Soleimani, șeful unității paramilitare de elită a Gărzilor Revoluționare Iraniene, a fost ucis într-un atac aerian, lansat de trupele americane asupra convoiului în care Soleimani se afla pe aeroportul Bagdad, potrivit aljazeera.com.

Atacul a fost efectuat la ordinul președintelui Donald Trump.

„Acest atac avea drept scop descurajarea planurilor viitoare de atac iraniene”, a transmis Pentagonul într-un comunicat.

În atac a fost ucis și comandantul miliției irakiene Hashd al-Shaabi, Abu Mahdi al-Muhandis. Aceștia au fost omorâți pe aeroportul din Bagdad, într-un atac cu rachete, la scurt timp după ce au fost acuzați de SUA că au orchestrat manifestațiile din fața Ambasadei SUA din Irak din această săptămână.

„Inamicul american și cel israelian sunt responsabili pentru uciderea mujahidinilor Abu Mahdi al-Muhandis și Qasem Soleimani”, a declarat un purtător de cuvânt al Forțelor Populare de Mobilizare din Irak, care coordonează milițiile susținute de Iran.

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *