Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


 Nelu Tătaru, despre situația de la azilul din Galați: Cei care lucrau acolo au abandonat

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 7 aprilie 2020 Etichete: ,

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a anunțat, marți, că urmează să se facă încadrări la Centrul privat pentru persoane vârstnice din Galaţi, după ce mai mulţi angajaţi de „au abandonat lucrul”.

„Am discutat cu doamna ministru al muncii, Violeta Alexandru, este o situaţie în care cei care lucrau acolo au abandonat lucrul, ca să spun aşa. Urmează să facă reîncadrări. Sunt ai noştri, sunt instituţionalizaţi şi trebuie şi trataţi, supravegheaţi şi trebuie avut grijă de partea medicală„, a declarat Nelu Tătaru, citat de Agerpres.

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Galați au deschis, marți, un dosar penal după ce mai mulți bătrâni de la un azil din oraș au fost îmbolnăviți de directoarea centrului, care era purtătoare de coronavirus. Femeia a îmbolnăvit și câțiva angajați ai căminului de bătrâni.

La căminul pentru persoane vârstnice Sf. Ilie Galați erau cazați 130 de bătrâni. În total, 27 de persoane au luat infecția cu coronavirus de la directoarea azilului.

Prefectura Galați a confirmat pentru mainnews.ro că 18 bătrâni și nouă angajați ai căminului au fost diagnosticați cu Covid-19.

Din cei 18 bătrâni infectați din centru, doi au murit. Este vorba despre un bărbat de 82 de ani și unul în vârstă de 72 de ani.

Mai multe detalii AICI.

sursa foto: Inquam Photos/Ovidiu Dumitru Matiu

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *