Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Doi copii au fost loviți crunt de un adolescent, într-un parc din Mogoșoaia. Ce măsuri a luat Poliția

By Dragomir Georgiana , in Stirile zilei , at 7 iunie 2023 Etichete: , ,

Doi minori au fost loviți crunt în parcul Mogoșoaia(Ilfov) de către un adolescent, în timp ce repeta „trebuie să plătești”. Unul dintre ei pleacă cu sânge pe față, iar în timpul scenei violente, un șofer trece nepăsător.  Incidentul s-a înregistrat în luna martie ac, a circulat pe rețelele de socializare, însă, abia miercuri, 7 iunie, Inspectoratul Județean de Poliței Ilfov(IPJ ) a transmis că face cercetări în acest caz. 

La acest moment, videoclipul care arată bătaia celor doi minori nu mai este publică, însă, pe fundal s-a auzit în mod clar cum unul dintre copii era umilit de adolescentul -agresor: „Gata, nu mai fac”, spunea unul dintre minorii loviți în parcul Mogosoaia. Ulterior,  adolescentul îi cere să se așeze în genunchi.

Având în vedere imaginile apărute în spațiul public pe o rețea de socializare, din care rezultă că doi tineri au fost agresați de un al treilea,  Inspectoratul de Poliție al Județului Ilfov este abilitat să comunice următoarele:

La data de 21 martie a.c., în jurul orei 21:28 Inspectoratul de Poliție al Județului Ilfov a fost sesizat prin apel 112, de către o femeie, cu privire la faptul că, la aceeași dată, în jurul orei 21:10, fiul său, în timp ce se afla în parcul Mogoșoaia, pe fondul unui conflict spontan, a fost agresat fizic de către un băiat.

De asemenea, la data de 5 aprilie a.c., polițiștii din Mogoșoaia au fost sesizați de către un bărbat, cu privire la faptul că, la data de 21 martie a.c., fiul său a fost agresat fizic de către un tânăr.

În cauză, încă de la data primei sesizări, polițiștii din Mogoșoaia au deschis dosar penal, în care efectuează cercetări, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lovire sau alte violențe, urmărirea penală fiind efectuată sub supravegherea procurorului de caz, din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea”, a transmis IPJ Ilfov.

Caz similar, pe un teren viran din Ilfov

Până la acest moment, nu au fost dispuse măsuri preventive împotriva agresorului. Scena de violență din parcul Mogoșoaia pare trasă la „indigo” cu cea de luna trecuă, când un copil de zece ani a fos lovit fără milă de un adolescent, în timp ce un alt doilea filma bătaia de pe un teren viran din Ilfov. Și în acest caz, polițișii au deschis dosar penal, după ce filmarea a apărut pe rețelele de socializare. Mai multe detalii puteți citi aici.

George Roman, director de programe în cadrul organizației „Salvați Copiii” , susține că școlile din România nu gestionează bine cazurile de violență, deoarece Ministerul Educației  nu se respectă legislația în vigoare și nu înființează grupuri anti-violență în fiecare unitate de învățământ.

CITEȘTE ȘI:  George Roman, director la „Salvați Copiii”: România are legislație pentru combaterea hărțuirii la școală, dar nu se aplică

Sursă foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii