Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Dan Barna îl contrazice pe Florin Cîțu pe tema suspiciunilor de subraportare a deceselor asociate COVID-19: A primit o notă pe acest subiect

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 16 aprilie 2021

După ce premierul Florin Cîțu a declarat că nu a fost informat în legătură cu suspiciunile de subraportare a deceselor asociate COVID-19, vicepremierul Dan Barna susține că i-a trimis șefului executivului, joi, o notă pe acest subiect și totodată l-a informat în cadrul ședinței de Guvern. 

Liderul USR a precizat că, în acest moment, în Ministerul Sănătății se lucrează la o analiză legată de metodologia privind înregistrarea deceselor de COVID-19.

„Am fost informat ieri, 15 aprilie, de echipa de la Ministerul Sănătății că verifică posibile inadvertențe în modul de raportare a persoanelor decedate de COVID-19 în cele două baze de date folosite de autorități.
Am solicitat imediat secretarului de stat să facă o notă de informare premierului Florin Cîțu, cu stadiul situației, pentru a putea decide măsurile pe care le va considera necesare în calitate de ministru interimar al Sănătății.
Nota a fost transmisă conform nr. de înregistrare la cabinetul premierului ieri, 15 aprilie, la ora 11:05.
Ulterior, în cadrul ședinței de Guvern de ieri i-am transmis premierului ca am fost informat că este o situație în analiză la Ministerul Sănătății legată de metodologia privind înregistrarea deceselor de COVID-19 și că am cerut să-i fie trimisă și că a primit o notă pe acest subiect.
Premierul, ca ministru interimar al Sănătății, mi-a comunicat că va analiza aceste informații”, a transmis vicepremierul Dan Barna.

Florin Cîțu: Îi cer public vicepremierului Dan Barna ă ne spună dacă știa și ce măsuri a dispus

Premierul Florin Cîțu i-a solicitat vicepremierului Dan Barna să prezinte un raport despre această situație.

„Lucrurile sunt foarte importante și trebuie clarificate. Îi cer public vicepremierului Dan Barna, coordonatorul Ministerului Sănătății, să ne spună dacă știa de aceste lucruri și ce măsuri a dispus. (…) În nicio ședință de Guvern nu au fost prezentate aceste acuzații”, a declarat prim-ministrul Florin Cîțu.

Vlad Voiculescu acuză probleme în raportarea deceselor asociate COVID-19

În conferința de presă susținută după demiterea din funcția de ministru al sănătății, Vlad Voiculescu a dezvăluit că nu toate decesele asociate COVID-19 sunt raportate oficial, din cauza metodologiei elaborate în mandatul lui Nelu Tătaru.

„O să-l rog pe domnul ministru interimar care ocupă de asemenea funcţia de prim-ministru să revadă metodologia făcută sub conducerea PNL anul trecut cu privire la raportarea deceselor din spitale COVID-19. Nu aş vrea să arunc cu numere pentru că nu am reuşit să documentăm acest lucru, dar investigaţia noastră ne arată că există diferenţe fundamentale între numerele raportate şi cele reale”, a declarat Vlad Voiculescu.

Mainnews.ro a încercat să ia legătura cu Raed Arafat și Nelu Tătaru pentru a oferi lămuriri în acest caz, însă cei doi oficiali nu au răspuns.

Citeşte şi: Vlad Voiculescu, după demitere: Am crezut că premierul nu va folosi folosi forța pe care i-am dat-o pentru cariera politică/ Dacă vrei transparență, trebuie să te temi/ Acuzații privind campania de vaccinare

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Find More here to that Topic: mainnews.ro/dan-barna-il-contrazice-pe-florin-citu-pe-tema-suspiciunilor-de-subraportare-a-deceselor-asociate-covid-19-a-primit-o-nota-pe-acest-subiect/ […]

  • … [Trackback]

    […] Find More on that Topic: mainnews.ro/dan-barna-il-contrazice-pe-florin-citu-pe-tema-suspiciunilor-de-subraportare-a-deceselor-asociate-covid-19-a-primit-o-nota-pe-acest-subiect/ […]

  • … [Trackback]

    […] Find More to that Topic: mainnews.ro/dan-barna-il-contrazice-pe-florin-citu-pe-tema-suspiciunilor-de-subraportare-a-deceselor-asociate-covid-19-a-primit-o-nota-pe-acest-subiect/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *