Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Lucian Bode anunță concursuri la nivelul MAI: Scoatem 850 de posturi la Poliție, Jandarmerie și Poliția de Frontieră

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 11 iulie 2021

Lucian Bode a anunțat duminică, într-o conferință de presă susținută la Sibiu, că 850 de posturi din Poliție, Jandarmerie și Poliția de Frontieră au fost scoase la concurs. Ministrul de Interne a precizat că e vorba și de funcții de inspector-șef pentru 5 sau 6 inspectorate, fără să dea detalii suplimentare. 

În prima etapă au fost 153 de posturi scoase la concurs, la nivel naţional, pe 8 structuri. Acum scoatem 850 pe trei structuri, Poliţie, Jandarmerie şi Poliţie de Frontieră, de la bază şi până la vârf. Cu sigurnaţă şi Sibiulare astfel de posturi în interiorul celor 850 pentru că eu le-am cerut şefilor de structuri să vină cu o etapizare şi să vină în funcţie de urgenţă”, a declarat Lucian Bode, duminică, într-o conferință de presă susținută la Sibiu.

Ministrul de Interne a explicat care este prioritatea 0 a concursurilor pentru ocuparea posturilor disponibile la nivelul MAI.

Dacă avem un inspector-şef împuternicit la Poliţie, un an, se practica, după un an era trecut adjunct şi era împuternicit şef. Mai trecea un an. După ce trecea şi al doilea an putea fi doar desemnat, conform reglementărilor legale și nu era în regulă, nici împuternicit, nici desemnat. Acolo unde s-au epuizat toate posibilităţile legale de a desemna la conducerea respectivei instituţii pe colegul care îndeplineşte aceste condiţii, că asta e o altă problemă, că nu sunt foarte mulţi care îndeplinesc condiţiile, atunci acolo avem prioritate zero, din punctul nostru de vedere şi am scos primele posturi de inspector-şef, la concurs în 5 sau 6 inspectorate”, a explicat ministrul.

Bode a mai precizat că, la nivelul ISU, există 37 de funcții vacante pentru șefi de inspectorate și adjuncți ce au fost scoase, la rândul lor, la concurs.

Sursă foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Find More Info here to that Topic: mainnews.ro/lucian-bode-anunta-concursuri-la-nivelul-mai-scoatem-850-de-posturi-la-politie-jandarmerie-si-politia-de-frontiera/ […]

  • … [Trackback]

    […] Find More Information here on that Topic: mainnews.ro/lucian-bode-anunta-concursuri-la-nivelul-mai-scoatem-850-de-posturi-la-politie-jandarmerie-si-politia-de-frontiera/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *