Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Circulația tramvaielor pe linia 41, suspendată începând de vineri

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 28 septembrie 2022

Circulația tramvaielor pe linia 41 va fi suspendată în perioada 30 septembrie (începând cu ora 21.00) – 06 octombrie (ora 04:00) pentru finalizarea lucrărilor la calea de rulare de la intersecția Străzii Brașov cu Bulevardul Drumul Taberei, a anunțat Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public București – Ilfov (TPBI). 

Începute în urmă cu 11 ani, lucrările la Magistrala 5 de metrou din Drumul Taberei nu sunt gata. WeBuild (n.r. – firma care a preluat Astaldi) mai are de finalizat patru puncte de acces în zona Parc Drumul Taberei, unde linia de tramvai a fost deviată pentru a permite relocarea infrastructurii utilizare.

Una dintre firmele subcontractoare, Swietelsky, se concentrează în aceste zile pe montarea liniilor de tramvai pe vechiul amplasament, acesta fiind și motivul pentru care este necesară suspendarea circulației tramvaielor pe această porțiune.

Pentru preluarea călătorilor, Asociația de Dezvoltare a dispus înființarea liniei navetă de autobuz 641, care va funcționa între „Piaţa Presei” şi „Ghencea‟ pe Bd. Mărăşti, Bd. Mareşal Alexandru Averescu, Str. Turda, Pasajul Grant, Calea Crângaşi, Şos. Virtuţii, Pasajul Lujerului, Str. Braşov, Bd. Ghencea.

Un nou termen ratat

Demarată în anul 2011, Magistrala 5 de metrou din Drumul Taberei ar fi trebuit să fie gata, conform primelor promisiuni, în termen de 3 ani. După mai multe amânări, în septembrie 2020 noua linie a fost dată în folosință, devenind astfel prima de după Revoluție, însă mai rămăseseră unele lucrări de pus la punct.

Nici la doi ani distanță de la acel moment constructorul WeBuild (firma care a preluat Astaldi) nu a definitivat punctele de acces A/A1/B1/B în stația Parc Drumul Taberei. Finalizarea acestora este extrem de importantă. Pe lângă faptul că șantierul generează poluare prin particulele de praf răspândite în atmosferă, în zona Parc Drumul Taberei circulația tramvaiului 41 este deviată, bulevardul Drumul Taberei este îngustat, ceea ce provoacă aglomerație, iar cetățenii care locuiesc lângă piață, pentru a ajunge la metrou, sunt nevoiți să traverseze intersecția cu strada Brașov sau să meargă până la stația Tudor Vladimirescu.

Deși conducerea Metrorex și reprezentanții WeBuild au promis, în urmă cu câteva luni, finalizarea tuturor lucrărilor la Magistrala 5 până la finalul lunii septembrie, este evident că nici acest termen nu va fi respectat.

Comentarii