Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Dacian Cioloș: Morala nu există la PNL sau PSD / Replica lui Ciolacu: Între două avioane la Bruxelles, ne dă lecții

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 16 decembrie 2021

Dacian Cioloș a atacat joi, 16 decembrie, PNL și PSD, menționând că sunt două partide pentru care nu există noțiunea de „morală” și pe care le acuză că, din cauza lor, România merge în ritmul de „un pas înainte doi înapoi”. În replică, președintele social-democraților, Marcel Ciolacu, îl acuză la rândul lui pe liderul USR de ipocrizie și menționează că primește o dublă pensie specială, după ce a ocupat posturile de europarlamentar și comisar european.

Coaliția PSD-PNL e definiția de manual a zicalei „spune-mi cu cine te însoțești ca să-ți spun cine ești”. Nici nu s-a uscat bine cerneala pe demisia lui Florin Roman, că amicii acestuia de la PSD au ieșit la atac contra mea cu pretextul apărării plagiatorului. Ca orice afacerist care miroase pericolul, cei de la PSD încearcă o diversiune prin care să acopere numirea unui mecanizator agricol la ANRE”, a scris Dacian Cioloș, pe Facebook, menționând cazul fratelui lui Paul Stănescu, numit la Agenția Națională de Reglementare în domeniul Energiei.

Liderul USR susține că singurul lucru care îl recomandă pe Alexandru Stănescu la ANRE este relația de rudenie cu secretarul general al PSD, Paul Stănescu.

O mare familie la care trebuie să vă gândiți de fiecare dată când veți plăti facturile la energie, pentru că fratele amicului politic al președintelui PSD, inginer mecanic de profesie, trebuie să aibă și el un post călduț pe undeva. Pe banii dumneavoastră, desigur”, a adăugat Cioloș.

Totodată, Cioloș consideră că membrii PNL, prin alianța cu PSD, s-au întors acolo „unde le e locul” și că, din cauza lor, România merge în ritmul de „un pas înainte doi înapoi”.

Morala nu există, pentru că, dacă pomenim de morală la PSD sau la PNL, ambele partide sunt în stare să scoată crucifixul și să arunce cu usturoi în oricine îi întreabă dacă nu le e rușine(…) Din cauza lor orice guvern normal care își propune să scoată România din marasm are nevoie de cel puțin un an pentru a curăța sistemul de rude și de pile incompetente, care nu fac decât să vă fure zi de zi, an de an. Florin Roman a plecat, dar în spatele lui sunt alți zece ca el, mai nerușinați și mai indiferenți”, este concluzia fostului premier.

Replica lui Ciolacu: „Cioloș A.K.A. colecționar de rente și pensii speciale”

Marcel Ciolacu i-a răspuns liderului USR, menționând că social-democrații sunt cei care au înghețat salariile demnitarilor și pensiile speciale, în timp ce partidul lui Cioloș nu ar fi făcut nimic în acest sens.

1. Dacian, când te gudurai pe trepte la Kiseleff ca să fii premier cum stăteai cu morala?! Aveai centura neagră cu 10 DANI în contorsiune morală, campionule! 2. Dacian, tu ai încasat fără jenă lună de lună, timp de 3 ani, câte 8.500 de euro ca rentă de fost comisar. Adică peste 300 de mii de euro! Și mai urmează un ”mizilic” pentru bătrâneți liniștite: o dublă pensie specială pe viață de MII de EURO ca europarlamentar și fost comisar”, a scris Marcel Ciolacu, pe Facebook.

Liderul social-democraților arată că privilegiile venite din bugetul UE sunt plătite și din banii României.

Este un domn de la USR care, între două avioane de Bruxelles, ne dă lecții pe Facebook de morală și etică politică(…)Ipocritule! Dacian, cățărarea pe cadavre, pe minciună și pe mizerie umană nu înseamnă că ești un alpinist al moralei! Înseamnă doar că ai caracter zero! ZERO – ca și guvernul pe care l-ai condus!”, este atacul lui Marcel Ciolacu.

Sursă foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *