Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Premierul desemnat a anulat întâlnirea cu liderii PNL și UDMR, după anunțul liberalilor

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 15 octombrie 2021

Dacian Cioloș, premierul desemnat de președintele Klaus Iohannis pentru a forma un nou guvern, a anulat întâlnirea pe care o avea programată pentru vineri, 15 octombrie, cu liderii PNL și UDMR pentru a negocia refacerea coaliției de dreapta, după decizia luată de liberali în cadrul ședinței Biroului Executiv.

Dacian Cioloș, Florin Cîțu și Kelemen Hunor aveau programată o întâlnire vineri, în cadrul căreia să negocieze refacerea coaliției de guvernare și o eventuală susținere în Parlament pentru premierul desemnat de Klaus Iohannis, după ce discuțiile de miercuri nu au ajuns la nicio concluzie.

Doar că premierul Florin Cîțu a anunțat, în urmă cu puțin timp, că liderii PNL au decis să îi ceară lui Dacian Cioloș să negocieze susținerea pentru un nou guvern cu PSD și AUR, invocând rezultatul moțiunii de cenzură.

BEX decide că PNL îi solicită lui Dacian Cioloș și USR să facă întâi discuții cu cele două partide cu care a reușit să facă o majoritate la moțiunea PSD și AUR(…)Dacă prim-ministrul desemnat nu va reuși să coaguleze majoritatea pentru învestirea guvernului, PNL va demara negocieri cu toți liderii partidelor, excluzând AUR, pentru a găsi cele mai bune soluții pentru români”, a adăugat Cîțu.

CITEȘTE MAI MULTE AICI: O nouă încercare a lui Dacian Cioloș de refacere a coaliției. Liberalii, în ședință pentru a stabili mandatul cu care merg la negocieri

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW