Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Cristian Diaconescu, fost membru PCR, PSD, UNPR și PMP, și-a anunțat candidatura ca independent la președinția României

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 30 august 2024

Fostul ministru Cristian Diaconescu și-a anunțat joi intenția de a candida ca independent la președinția României. 

„Am decis să candidez la preşedinţia României ca independent. Independent nu înseamnă singur. Sunt împreună cu românii şi ei sunt alături de mine şi eu alături de ei. Putem depune o candidatură, dar avem nevoie de peste 200.000 de semnături. Piedici în calea candidaţilor independenţi sunt multiple. Nu este deloc uşor, am început deja strîngerea de semnături”, a afirmat Diaconescu, într-un mesaj video postat, joi seară, pe Facebook, potrivit News.ro.

Fost membru în patru partide politice – PCR, PSD, UNPR și PMP -, Cristian Diaconescu a fost ministru al justiției în guvernul Adrian Năstase și ministru de externe în primul guvern Emil Boc, din partea PSD. Ulterior, a ocupat funcția de ministru de externe în al doilea guvern Emil Boc și cel condus de Mihai Răzvan Ungureanu, de această dată din partea UNPR.

El a mai candidat în anul 2008 din partea PSD pentru funcția de primar general al Capitalei, însă a ratat intrarea în turul al doilea de scrutin. În 2014, Diaconescu a mai încercat să candideze la președinția României, prima dată din partea PMP și ulterior ca indepedent, dar în cele din urmă și-a anunțat retragerea.

Până acum și-au anunțat intenția de a candida la președinția României: Marcel Ciolacu (PSD), Elena Lasconi (USR), Nicolae Ciucă (PNL), George Simion (AUR), Diana Șoșoacă (SOS) și Ana Birchall (independentă). De asemenea, actualul secretar general adjunct al NATO, Mircea Geoană, și-ar putea anunța candidatura în zilele următoare.

Sursa foto: Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW