Friday, July 26, 2024
Jurnalism corect


Patru români și-au pierdut viața în accidentul de lângă Veneția UPDATE

By Ana Teșcan , in Stirile zilei , at 4 octombrie 2023 Etichete:

UPDATE Președintele Klaus Iohannis și prim-ministrul Marcel Ciolacu au transmis mesaje de condoleanțe familiei românilor care au murit în accidentul de lângă Veneția. Așadar, din mesajele oficialilor, înțelegem că toate cele patru victime aparțineau aceleiași familii.

„Profund îndurerat de veștile de ultimă oră venite din Italia privind tragicul accident produs la Mestre, care a curmat și viețile a patru cetățeni români. Transmit condoleanțe și multă putere familiei îndoliate, în aceste momente de grea încercare”, a scris șeful statului într-o postare pe Facebook.

„Doresc să transmit condoleanțe familiei celor patru români care și-au pierdut viața în teribilul accident de autocar de ieri din Italia. Ministerul Afacerilor Externe, Ambasada României la Roma și Consulatul General al României la Trieste fac toate demersurile necesare în vederea parcurgerii tuturor procedurilor pentru repatrierea trupurilor neînsuflețite. Dumnezeu sa-i odihnească!”, a transmis și premierul.

Știrea inițială

Patru cetățeni români se numără printre zecile de persoane care și-au pierdut viața în accidentul produs în seara zilei de marți, 3 octombrie, în localitatea italiană Mestre, de lângă Veneţia, informează Ministerul Afacerilor Externe (MAE), printr-un comunicat de presă. 

„MAE subliniază că procedura de identificare a tuturor victimelor s-a efectuat cu dificultate, având în vedere circumstanțele producerii accidentului și gravitatea acestuia.

Ambasada României la Roma și Consulatul General al României la Trieste continuă dialogul cu autoritățile locale și vor acorda întregul sprijin, în limita competențelor, în vederea repatrierii trupurilor neînsuflețite și eliberarea certificatelor de deces”, se arată în comunicatul de presă citat. 

Un autocar electric care transporta turiști străini a căzut de pe un pod după ce un parapet al acestuia a cedat. Odată cu impactul cu solul s-a produs o explozie, urmată de un incendiu. Cel puțin 21 de persoane și-au pierdut viața în urma deflagrației.

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW