Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Creierul Ordonanței 13 rămâne șef la Consiliul Legislativ / CCR respinge sesizările depuse împotriva numirii lui Florin Iordache

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 18 noiembrie 2020

Curtea Constituțională a respins în unanimitate sesizările depuse împotriva numirii lui Florin Iordache în funcția de șef al Consiliului Legislativ ca nefondate.

A respins, ca neîntemeiate, sesizările de neconstituționalitate a Hotărârii Parlamentului României nr.29/2020 privind numirea domnului Florin Iordache în funcția de președinte al Consiliului Legislativ, sesizări formulate de liderul Grupului Parlamentar al Partidului Uniunea Salvați România din Camera Deputaților și, respectiv, liderul Grupului Parlamentar al Partidului Național Liberal din Camera Deputaților”, potrivit CCR.

Florin Iordache a obținut această funcție, după ce în plenul Camerei Deputaților s-a impus cu 185 de voturi, devansându-l pe fost președinte al Curții Constituționale, Augustin Zegrean, care a obținut 41 de voturi.

Social-democratul a informat, luni, Biroul permanent al Camerei Deputaților că a depus jurământul în funcția de președinte al Consiliului Legislativ.

Consiliul Legislativ avizează toate proiectele de lege depuse în Parlament înainte să intre în dezbaterea celor două camere. Șefii Consiliului Legislativ sunt numiți printr-un vot dat de deputați și senatori, dar legea nu specifică o limită a mandatului sau o procedură prin care să fie revocați.

PNL şi USR au sesizat la Curtea Constituțională, în urmă cu o lună, numirea social-democratului în funcţia de preşedinte al Consiliului Legislativ.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *