Wednesday, January 26, 2022
Jurnalism corect


Florin Iordache a depus jurământul în funcția de președinte al Consiliului Legislativ

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 16 noiembrie 2020

Florin Iordache, inițiatorul celebrei Ordonanțe de urgență 13, a informat Biroul permanent al Camerei Deputaţilor că a depus jurământul în funcţia de preşedinte al Consiliului Legislativ, relatează Agerpres.

Curtea Constituţională urmează să dezbată sesizările PNL şi USR privind numirea social-democratului în funcţia de preşedinte al Consiliului Legislativ.

Florin Iordache a obținut această funcție, după ce în plenul Camerei Deputaților s-a impus cu 185 de voturi, devansându-l pe fost președinte al Curții Constituționale, Augustin Zegrean, care a obținut 41 de voturi.

Consiliul Legislativ avizează toate proiectele de lege depuse în Parlament înainte să intre în dezbaterea celor două camere. Șefii Consiliului Legislativ sunt numiți printr-un vot dat de deputați și senatori, dar legea nu specifică o limită a mandatului sau o procedură prin care să fie revocați, potrivit adevarul.ro.

Senatoarea USR Florin Presadă a inițiat un proiect de lege care prevede limitarea mandatului de conducător al acestei instituții la cinci ani și situații care pot atrage revocarea din funcție.

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *