Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Contractul pentru secțiunea 4 a autostrăzii Sibiu-Pitești a fost semnat la doi ani de la lansarea licitației

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 15 noiembrie 2021

Ministrul interimar al Transporturilor, Dan Vîlceanu, a anunțat că luni, 15 noiembrie, a fost semnat contractul pentru proiectarea și execuția secțiunii 4 a autostrăzii Sibiu-Pitești, după mai multe luni de întârzieri.

Contractul a putut fi semnat după adoptarea de către Guvernul Florin Cîţu a OUG 3/2021, care oprește posibilitatea unor companii de a bloca semnarea unor contracte foarte importante de construcție a autostrăzilor”, a scris ministrul Transporturilor, Dan Vîlceanu.

Ordonanța Guvernului 3/2021, menționată de Dan Vîlceanu, obligă instituțiile publice să încheie contracte cu firmele declarate câștigătoare, în situația în care prima instanță a emis o decizie favorabilă, fără să mai fie așteptată soluționarea definitivă a contestațiilor.

Licitația, lansată în martie 2019

În martie 2019, compania de drumuri a lansat licitația pentru proiectarea și execuția secțiunii 4 Tigveni-Curtea de Argeș (9,86 km) a autostrăzii Sibiu – Pitești.

Abia după doi ani, în martie 2021 a fost desemnat câștigătorul – Porr Construct, însă Curtea de Apel București a anulat decizia, dând dreptate firmei China Railway, și a dispus reevaluarea ofertelor.

Istoria s-a repetat, iar în luna septembrie firma austriacă a fost, din nou, desemnată câștigătoare. China Railway a contestat la Consiliul Național pentru Soluționarea Contestațiilor (CNSC), însă de această dată instanța a dat dreptate CNAIR.

Pe 13 octombrie, CNSC a respins contestația firmei China Railway, iar contractul a fost semnat o lună mai târziu.

CITEȘTE MAI MULTE AICI: De ce tergiversează CNAIR semnarea contractului pentru secțiunea 4 a autostrăzii Sibiu-Pitești?

Autostrada Sibiu – Pitești

Autostrada Sibiu – Piteşti va avea o lungime de 122 km, fiind împărțită în cinci loturi și ar urma să lege centrul şi vestul României de reţeaua europeană de autostrăzi, fiind o parte importantă a coridorului 4 Paneuropean.

Secțiunea 4 Curtea de Argeș – Tigveni

Secțiunea 4 va avea 12 poduri, pasaje și/sau viaducte, având o lungime medie de 230 de m, dintre care, cel mai lung fiind Viaductul de la km 84, în lungime de 630 de m. De asemenea, va fi construit un tunel în lungime de 1350 de m, în zona de traversare a dealului Momaia, județul Argeș.

Constructor desemnat: Porr Construct

Lungime: 9,86 km

Prețul ofertată de câștigător: 1,67 miliarde de lei fără TVA.

Sursa de finanțare: Fonduri europene nerambursabile în cofinanțare cu bugetul de stat.

Durata: 16 luni perioada de proiectare și 44 luni perioada de execuție a lucrărilor

Garanția ofertată: 10 ani

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Read More Information here on that Topic: mainnews.ro/contractul-pentru-sectiunea-4-a-autostrazii-sibiu-pitesti-a-fost-semnat-la-doi-ani-de-la-lansarea-licitatiei/ […]

  • … [Trackback]

    […] Find More Information here to that Topic: mainnews.ro/contractul-pentru-sectiunea-4-a-autostrazii-sibiu-pitesti-a-fost-semnat-la-doi-ani-de-la-lansarea-licitatiei/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW