Monday, September 20, 2021
Jurnalism corect


Klaus Iohannis, un nou atac la adresa PSD: Miniștrii schimbați la Ministerul Educației nu au rezistat tentației de a face politici educaționale după ureche

By Madalina Balaceanu , in Politic Stirile zilei , at 10 septembrie 2019 Etichete: , ,

Președintele României, Klaus Iohannis, a lansat un atac la adresa PSD într-un discurs ținut la evenimentul „Future Skills & Future of Work”, organizat de Liga Studenților Români din străinătate.

Iohannis: Multe modificări legislative recente nu au făcut altceva decât să bulverseze sistemul de învăţămând

”Vă felicit pentru tema abordată în cadrul conferinței de astăzi, una de extremă urgență pentru România, în condițiile în care ne aflăm într-un moment de răscruce pentru economia și societatea noastră.

Vechile noastre atuuri, de exemplu costurile scăzute ale forței de muncă, nu vor mai fi suficiente pentru a impulsiona creșterea economiei și convergența cu nivelul de trai din restul Europei.

Rata mare de părăsire timpurie a școlii, care depășește 16%, este departe de ținta de 11% asumată de România pentru anul 2020. Nivelul ridicat de analfabetism funcțional, participarea scăzută la învățământul superior – care ne plasează, din nefericire, pe ultimul loc din Uniunea Europeană – sau slaba calitate a educației profesionale sunt doar câteva exemple care arată situația gravă din educație.

Multe dintre modificările legislative recente nu au făcut altceva decât să bulverseze sistemul românesc de învățământ”, a declarat Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis, atac la PSD

Șeful statului a criticat Guvernul PSD, spunând că miniștrii Educației nu au rezistat tentației de a face politici educaționale.

„Când am lansat proiectul «România Educată», am pornit de la ideea că este esențial să consultăm cât mai mulți actori din domeniu, pentru a integra într-un concept unitar inițiativele acestora.

Miniștrii pe care PSD i-a perindat la Ministerul Educației nu au rezistat însă tentației păguboase de a face politici educaționale după ureche, cu mici modificări haotice aduse cel puțin lunar actualului sistem(…)”, a mai spus Klaus Iohannis.

Foto: Inquam photos/ Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW