Monday, July 8, 2024
Jurnalism corect


Continuă „războiul” declarațiilor după moartea Anei Oros. Primăria lui Ciucu pune tunurile pe ASPA

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 24 ianuarie 2023 Etichete: , , ,

La patru zile după ce Ana Oros a pierit sfâșiată de o haită de câini pe un maidan de lângă Lacul Morii, instituțiile statului continuă să își paseze responsabilitatea. Într-un comunicat de presă transmis marți, 24 ianuarie, Primăria Sectorului 6 acuză din nou Autoritatea pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor că nu își face treaba.

Ana Oros a fost ucisă de o haită de câini  în dimineața zilei de sâmbătă, 21 ianuarie. Aceasta și-a găsit sfârșitul în timp ce alerga pe terenul de lângă Lacul Morii, la aproximativ 300 metri de dig.

Primăria acuză ASPA

În loc să își asume responsabilitatea, instituțiile statului își pasează vina de la una la alta. Printr-un nou comunicat de presă, reprezentanții Primăriei Sectorului 6 au pus din nou tunurile pe ASPA. Aceștia îi acuză pe hingheri că nu răspund la sesizări, menționând faptul că în zona tragediei continuă să se plimbe liberi mai mulți câini.

„Potrivit raportul Poliției Locale Sector 6, de la începutul anului și până în prezent, din cele 85 de sesizări trimise către ASPA pentru ridicarea câinilor identificați, prinzătorii au sosit doar la 7 dintre ele. Astăzi, la locul tragediei, la ora 9.00, pe câmp erau încă maidanezi. Polițiștii locali Sector 6 i-au fotografiat și au sesizat ASPA prin dispecerat. Între timp, doar unul a fost capturat de către prinzători. Zilele trecute au fost prinși alți 5, conform monitorizării PLS6. Din 2019, ASPA avea doi ani să organizeze Recensământul câinilor fără stăpân și era obligatoriu să fie gata în doi ani, adică în 2022, potrivit HCGMB”, au transmis reprezentanții Primăriei Sectorului 6.

De cealaltă parte, reprezentanții ASPA susțin că acești câini ajung pe străzi din cauza faptului că autoritățile de sector nu îi verifică pe deținătorii de patrupede dacă respectă prevederile legale cu privire la sterilizare și microcipare.

CITEȘTE ȘI: Ciucu vrea serviciu de ecarisaj în Sectorul 6

Sursa foto: Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW