Monday, May 20, 2024
Jurnalism corect


Ciucu vrea serviciu de ecarisaj în Sectorul 6

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 23 ianuarie 2023 Etichete: , , ,

După două zile în care a împărțit vina în stânga și dreapta, Ciprian Ciucu își schimbă abordarea în cazul femeii ucise de câini pe un câmp din zona Lacului Morii. Primarul Sectorului 6 și-a anunțat luni, 23 ianuarie, intenția de a înființa un serviciu de ecarisaj la nivelul instituției pe care o conduce. 

Ana Oros a fost ucisă de o haită de câini  în dimineața zilei de sâmbătă, 21 ianuarie. Aceasta și-a găsit sfârșitul în timp ce alerga pe terenul de lângă Lacul Morii, la aproximativ 300 metri de dig.

În loc să își asume responsabilitatea, instituțiile statului și-au pasat vina de la una la alta. Reprezentanții Primăriei Sectorului 6 au acuzat Autoritatea pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor din cadrul Primăriei Generale că nu a ridicat câinii de pe străzi, în vreme ce cei de la ASPA au acuzat la rândul lor autoritatea locală că nu îi verifică pe deținătorii de patrupede dacă respectă prevederile legale cu privire la sterilizare și microcipare.

Serviciu de ecarisaj în Sectorul 6 

După ce a fost luat la rost de mai mulți cetățeni pe pagina personală de Facebook pentru felul în care a reacționat, Ciprian Ciucu și-a exprimat intenția de a înființa un serviciu de ecarisaj la nivelul Sectorului 6.

„Această tragedie nu trebuie să rămână fără urmări! Și trebuie acționat acum, înainte ca moartea în condiții terifiante a Anei Oroș să fie dată uitării, așa cum s-a întâmplat în cazurile precedente. Așa ceva nu trebuie să se mai întâmple niciodată! Ce și cum vom face: Voi cere imediat Consiliului Local al Sectorului 6 și apoi Consiliului General să aprobe înființarea unui serviciu de ecarisaj la nivelul Sectorului 6 (dacă este nevoie, serviciul să fie delegat inclusiv Sectoarelor)!”, a transmis Ciprian Ciucu.

Edilul spune că vrea și extinderea competențelor Poliției Locale pentru a putea verifica dacă proprietarii și-au sterilizat și microcipat câinii.

„De asemenea, vom extinde competențele Poliției Locale a Sectorului 6, astfel încât să aibă toate instrumentele legale necesare pentru a verifica microciparea și sterilizarea! Voi contacta parlamentarii pentru a modifica legea pentru ca și Poliţia Locală a Sectoarelor Municipiului București să aibă competențe similare cu Politia Animalelor. Astfel, vidul legislativ trebuie înlăturat. Concret, voi cere Parlamentului sa modifice OUG 155/2001, scrisa cu 9 ani inainte de infiintarea Politiei Locale trebuie coroborată cu Legea 155/2010 dupa care funcționează Poliția Locală. Primăriile de sector nu sunt UAT, ci subdiviziuni de UAT, iar legislația actuală prevede aceste competențe la nivel de UAT, in cazul nostru, Municipiul București, în alte cazuri comune, orașe, municipii”, a arătat Ciprian Ciucu.

Sursa foto: AGERPRES / Radu Tuta

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW