Sunday, April 21, 2024
Jurnalism corect


O femeie a murit după ce a fost atacată de câini maidanezi în Capitală / Protecția Animalelor a început acțiunea de capturare UPDATE

By Ana Teșcan , in Stirile zilei , at 21 ianuarie 2023 Etichete: , ,

UPDATE Autoritatea pentru Supravegherea și Protecția Animalelor (ASPA) a început acțiunea de capturare a haitei de câini din zona Lacului Morii.

Între timp, consilierii generali ai Municipiului București din partea PNL, prin vocea responsabilei cu comunicarea, Diana Mardarovici, au cerut demisia directorului ASPA București.

„Sumele alocate anual pentru ASPA București din bugetul PMB sunt imense. Vreau un raport detaliat de la conducerea acestei subordonate a PMB, care are atribuții exclusive si misiunea de a gestiona câinii fără stăpân, și un plan clar de acțiuni pentru a evita astfel de tragedii în viitor!”, a precizat Mardarovici.

UPDATE La scurt timp după incidentul șocant din Capitală, în care o persoană a murit ucisă de câini, Primăria Sectorului 6 a remis un comunicat de presă în care susține că nu are nicio atribuție într-un astfel de caz. În plus, nu ar mai fi fost primite sesizări, spun reprezentanții Primăriei Sectorului 6. Grav este că, potrivit informațiilor din spațiul public, aceeași femeie a trecut printr-un incident similar anul trecut, în aceeași zonă.

Potrivit sursei citate, femeia a fost găsită de polițiști pe câmp, la 270 de metri distanță de cea mai apropiată locuință și la 300 de metri distanță de cel mai apropiat punct de digul Lacul Morii- zona neamenajată, aflată la granița cu Comuna Chiajna.

„Primăriile de sector nu au atribuții pe partea de ecarisaj, singura instituție abilitată să monitorizeze și să strângă câinii maidanezi de pe raza administrativ-teritorială a Bucureștiului este Autoritatea pentru Supravegherea și Protecția Animalelor (ASPA), aflată în subordinea Primăriei Generale.

Poliția Locală Sector 6 nu a primit sesizări privind existența câinilor fără stăpân în zona unde s-a petrecut tragedia. Însă, aproape zilnic polițiștii locali solicită intervenția celor de la ASPA pentru a captura câinii făre stăpân din alte zone, în special cele aflate la granița cu comunele limitrofe”, spune Primăria Sectorului 6.

Terenul s-ar afla în posesia a trei persoane.

Știrea inițială

O persoană din București a fost ucisă de o haită de câini în dimineața zilei de sâmbătă, 21 ianuarie. Aceasta și-a găsit sfârșitul în timp ce alerga în zona unui lac din Sectorul 6.

Polițiștii Direcției Generale de Poliție a Municipiului București de la Secția 20 au fost sesizați prin apel la 112 cu privire la faptul că o persoană care alerga ar fi fost mușcată de câini.

La fața locului s-au deplasat polițiștii care au identificat victima, iar un echipaj medical a constatat decesul.

În vederea stabilirii cauzelor și condițiilor în care s-a produs decesul, cercetările au fost preluate de Parchetul de pe lângă Tribunalul București și Serviciul Omoruri.

Trupul neînsuflețit urmează a fi transportat la INML în vederea efectuării necropsiei.

Sursa foto: Pixabay

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW