Conducerea ASF oferă cadouri de Paște de lux, în urma scandalului Euroins / BNR cumpără pește proaspăt și fructe de mare
Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) și-a premiat angajații cu vinuri franțuzești, ciocolată și foie gras, la scurt timp după scandalul Euroins. Conform Europa Liberă, instituția responsabilă de piața asigurărilor din România a cumpărat în ultima săptămână 300 de coșuri cu produse de lux, pentru a le dărui de Paște.
Potrivit sursei citate, cadourile comandate de ASF au costat aproape 30.000 de lei.
„Reprezentanții instituției au ales coșurile cadou oferite de o firmă de produse de lux din Capitală, Le Menoir, cu care autoritatea are legături mai vechi. Au fost achiziționate 140 de Coșuri Chez Maxim 19%, 140 de Coșuri Chez Maxim 9%, 10 coșuri Fantastique 19% și 10 Fantastique 9%.
Prețul de achiziție a variat între 70 și 330 de lei pe bucată, în funcție de produse. Coșurile mai ieftine au doar vin și prăjituri, cele scumpe vin franțuzesc, un cozonac și o terină sau foie gras
În februarie, de la aceeași firmă, ASF a achiziționat o sticlă de șampanie în valoare de 170 de euro. Plus, și anul trecut, și acum doi ani, cadouri de Paște și Crăciun.
În 2022, ASF a fost singurul client din SEAP al firmei și a cumpărat produse de lux de 172.000 de lei – sticle de șampanie, coșuri cadou. La fel și în 2021, când achizițiile au fost, însă, ceva mai modeste, de doar 84.000 de lei”, notează sursa menționată anterior.
ASF a revenit în atenția publică după falimentul celui mai mare asigurator din țară, Euroins, fiind totodată al patrulea faliment din ultimii opt ani de pe piața de RCA, după Carpatica Asig, Astra și City Insurance. Detalii aici.
BNR: Icre negre, icre roșii, Butterfish, calamari, ton Isko de Pacific și creveți
Și Banca Națională Română (BNR) face dezmăț. Economedia a relatat joi, 13 aprilie, că BNR a scos la licitație în SICAP un contract cu o valoare maximală de 4,21 milioane lei pentru achiziția de pește proaspăt și congelat, fructe de mare și preparate din pește pentru restaurantele sale cu circuit închis din sediul central, Cumpătu Sinaia și Păltiniș.
Contractul se întinde pe doi ani și este finanțat din bugetul propriu. Depunerea ofertelor are termenul limită pe 24 mai.
Foto: Inquam Photos / George Călin
Comentarii