Sunday, July 3, 2022
Jurnalism corect


Bogdan Licu: Nu am dat niciodată mesaje procurorilor să nu se înscrie pentru șefia SIIJ

By Madalina Balaceanu , in Justitie Stirile zilei , at 7 februarie 2020 Etichete: , ,

Procurorul general interimar al României, Bogdan Licu, a declarat, pentru mainnews.ro, că nu le-a spus niciodată procurorilor să nu se înscrie pentru șefia SIIJ. Declarațiile vin în contextul în care judecătoarea Dana Gîrbovan a precizat că deține informații conform cărora procurorilor li s-a transmis „de la vârful Parchetului General” să nu se înscrie pentru șefia Secției Speciale.

„Spun cu certitudine că nu am transmis niciodată un astfel de mesaj”, a declarat Bogdan Licu, contactat de mainnews.ro.

Judecătoarea Dana Gîrbovan susține că are informații conform cărora la concursul pentru funcțiile de execuție în cadrul Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție li s-a transmis procurorilor să nu se înscrie. Magistratul afirmă că Secția Specială a fost ținta unei campanii de manipulare, inducându-se în spațiul public ideea unui control politic, când de fapt SIIJ este singura unitate de parchet aflată doar sub controlul CSM.

„Li s-a transmis procurorilor să nu se înscrie la concursul pentru SIIJ. Am informaţii din interior. A fost un val asumat de la vârful Parchetului General. S-a rostogolit ideea falsă că e un atac la independenţa procurorilor. În aceste condiţii, un procuror de carieră, cu 18 ani vechime, cu grad de curte de apel, nu îşi riscă cariera. Şi acest lucru (lipsa procurorilor de la SIIJ, n.r.) este folosit ca argument pentru desfiinţare. Ideea e să laşi secţia să funcţioneze la capacitate maximă şi să facă rapoarte de activitate în fiecare an. După 2-3 ani, dacă constanţi că nu merge, poţi să vorbeşti despre desfiinţare”, a declarat judecătoarea Dana Gîrbovan, la B1 TV.

Inquam photos/ George Călin

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW