Friday, December 8, 2023
Jurnalism corect


Președintele PNL, despre negocierile dintre liberali și social-democrați: Vorbim de principii, nu de persoane

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 10 noiembrie 2021

Florin Cîțu le-a transmis miercuri, 10 noiembrie, alegătorilor PNL că partidul nu va „dilua” principiile pentru care a primit voturile a 25% din românii prezenți la alegerile parlamentare din anul 2020. Liderul liberalilor a mai explicat că partidul vorbește „de principii, nu de persoane”, în încercarea de a justifica negocierile cu PSD.

Foștii parteneri (n.r. USR) au dat mâna cu PSD, nu au mai dat mâna cu noi. Trebuie să facem o guvernare pentru români. Niciunul dintre principiile pentru care ne-au votat nu va fi diluat, nu va dispărea din această guvernare. Dacă această guvernare înseamnă să fim lângă PSD asta e, asta e soluția pentru România. Trebuie să știe toți că nu vom abdica de la acele măsuri pentru care am fost votați”, a declarat Florin Cîțu, întrebat de reporteri cum explică negocierile dintre PNL și PSD, în contextul declarațiilor făcute în timpul campaniei interne pentru șefia partidului.

Președintele PNL a precizat că a început negocierile cu PSD pentru formarea unui nou guvern, după ce USR ar fi refuzat refacerea coaliției de dreapta.

Diferența dintre noi și celelalte persoane e că noi vorbim de principii, nu persoane”, a adăugat Florin Cîțu, întrebat cum explică alăturarea cu Sorin Grindeanu, cel care se ocupă de programul de guvernare al PSD, pe care l-a criticat în ultimii ani.

Context

În timpul campaniei interne din PNL, din primăvară, până în toamnă, Florin Cîțu a transmis în mai multe rânduri că partidul nu va negocia niciodată cu PSD dacă va deveni președinte al liberalilor.

Eu nu voi purta niciodată o geacă pe care scrie votați PSD. Nu voi putea face asta niciodată, când PSD rămâne inamicul României. Cât sunt eu preşedinte al PNL nu vom face alianţă cu PSD”, spunea Florin Cîțu, pe 25 septembrie, la Congres, înainte să fie ales președinte PNL.

Mai mult, pe 26 octombrie 2020, când era ministru de Finanțe în Cabinetul Orban, Florin Cîțu îl critica în termeni duri pe Sorin Grideanu, după ce PSD propunea un program economic.

Tupeu de PSD-ist! Sorin Grindeanu a venit ieri cu o „ofertă” pentru români. Cât tupeu pot să aibă acești infractori. PSD rămâne același grup infracțional organizat care doar vrea să-și scape corupții de pușcărie. Doar așa se explică că tocmai Sorin Grindeanu „Ordonanță 13” este astăzi la vârful PSD. El știe cel mai bine ce trebuie făcut să-i scape de pușcărie”, a scris Florin Cîțu, pe 26 octombrie, pe Facebook.

După runda de negocieri cu USR de săptămâna trecută, premierul interimar declara că discuțiile au fost foarte bune și au semănat cu „o terapie de grup”, precizând că sunt șanse mari de refacere a coaliției.

În plus, la finalul aceleiași întâlniri, Cioloș a precizat că singura condiție pentru a continua negocierile cu liberalii era ca aceștia să renunțe la discuțiile cu PSD.

Sursă foto: Inquam Photos / George Calin

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW