Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


#Colectiv | Patroana firmei care a livrat și montat buretele, audiată la Curtea de Apel București

By Vîrban Robert , in Justitie Stirile zilei , at 25 noiembrie 2020

Noi audieri în procesul tragediei de la Colectiv. Patroana firmei care a livrat și montat buretele pe stâlpi, cel care a luat foc, va da explicații miercuri în fața judecătorilor de la Curtea de Apel București.

Este pentru prima dată când această femeie este chemată să dea explicații cu privire la cazul Colectiv, nefiind audiată la parchet și instanța de fond.

De asemenea, miercuri va fi audiat și patronul firmei care a montat buretele pe tavan.

CITEȘTE ȘI: #COLECTIV | Lanț uman între Curtea de Apel București și locul tragediei din urmă cu 5 ani – FOTO

115 ani de închisoare în dosarul Colectiv

În decembrie 2019, Tribunalul Capitalei i-a condamnat pe patronii clubului la câte 11 ani și 8 luni de închisoare, în timp ce fostul primar al Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, a primit opt ani de detenție. Între timp, el a devenit primarul Sectorului 5.

Cei doi pirotehniști din Colectiv au primit 9 ani și 8 luni, respectiv 10 ani. La rândul lor, cei doi pompieri au fost condamnați la 9 ani și 2 luni.

Reprezentanții firmei de artificii și fostele angajate ale primăriei au primit, de asemenea, condamnări. Însumate, sentințele ajung la 115 ani de închisoare.

CITEȘTE ȘI: #COLECTIV | În 5 ani, justiția n-a fost în stare să spună cine este vinovat pentru tragedia care a răpit 65 de

Sursa foto: Inquam photos/ Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *